Başbakan: Millet İmam Hatip'lerle kucaklaşıyor

Başbakan: Millet İmam Hatip'lerle kucaklaşıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de yeni eğitim yılının ilk gününde İmam Hatip Lisesi'nin açılış töreninde konuşuyor.

Başbakanın konuşmasından konu başlıkları şöyle:

- Bu modern ve İmam Hatip'e yaraşır binaların yapımında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.

- Önceki gün Hakkari Çukurca'da 4 askerimizi şehit vermiştik. Dün de Bingöl Karlıova'dan acı haber aldık. 8 kahraman polisimiz şehir oldu. Rabbim onlardan razı olsun. Mekanları inşallah cennet olsun.

- Türk polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımızın, askeri kuvvetlerimizin, tüm milletimizin başı sağolsun.

- Akan kanların durmasını biz istiyoruz. Eğer terör örgütüyle yan yana olanlar, terör örgütüyle silahların susmasını değil, silahların bırakılmasını isteyenler varsa, şunu bilmeleri lazım: Bizler zaten devlet olarak silahların bırakıldığı yerde zaten operasyonları bırakmayız. Ancak devlet asla silah bırakmaz. Devlet silahı, terörü bertaraf etmek için kullanır. Örgüt bilmelidir ki, silah bırakırsa bu operasyonlar da sona erer.

- Tüm bu alçakça saldırılara karşı, bölücü terör örgütüne karşı operasyonlarımızı kararlılıkla devam ettireceğiz.

- Son 10 gün için Hakkari'de 123 terörist etkisiz hale getirildi. Son 1 ay içinde, bölgede yürütülen operasyonlarda toplamda yaklaşık 500 terörist etkisiz hale getirildi.

- Bugün, milli eğitim sistemimiz açısından tarihi bir anı yaşıyoruz. Bugün sadece 2012-2013 eğitim yılının açılışını yapmıyoruz. Bugün aynı zamanda yeni reformlarımızın açılışını yapıyoruz.

Millet İmam Hatip'lerle hasret gideriyor

- Türkiye genelinde artık millet İmam Hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bugün artık millet İmam Hatip'lerle hasret gideriyor.

- Ben artık 4+4+4 demiyorum. 444 sistemi diyorum.

- Okula başlama yaşını 66 aya çektik. Uyum sağlamak amacıyla çocuklarımız geçen hafta eğitime başladılar. Oyun ve eğitimi harmanlayan yeni bir sistemle okula devam edecekler.

- Muhalefet, 66 aylıklar için rapor alma kampanyası başlattılar. Ey CHP, bu millet size itibar etmiyor. Ne yaparsanız yapın, bu milletin değerleriyle oynamayın.

- Bir taraftan biz İmam Hatip'lere karşı değiliz diyeceksin, bir yandan gidip bunların önünü nasıl keseriz diye uğraşıp duracaksın.

- Bundan böyle Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri de haftada 8 saat seçmeli ders olarak alınabilecek.

- Yazarlık, drama gibi pek çok ders, öğrencilerimize seçmeli olarak verilecek.

- Ana muhalefet, özellikle Kuran ve Siyer derslerinin verilmesinden acayip rahatsız oldular. Bunlar Kuran'dan kaçarlar. Çünkü bunlar, Kuran'ı mezarda okumak için sanırlar.

- Milletin çocuklarını dar kalıplar içinde, belirli ideolojiler çerçevesinde yetiştirmeye çalıştılar.

- Merhum Menderes'i ve arkadaşlarını idam edenler, bu zihniyetten daha farklı değildi.

- Aylardır bizim milli eğitimde gerçekleştirdiğimiz reformlara karşı çıkıyorlar. Bugüne kadar hiçbiri çıkıp neye niçin karşı çıktıklarını açıklayabilmiş değiller.

- Benim torunum da 66 aylık, bugün okula başlamış durumda.

- AB ülkelerinin çoğunda okula başlama yaşı 6'dır. Biz büyüyen bir ülkeyiz. Hem bölgemizde, hem dünyada büyük idealleri, büyük iddiaları olan bir ülkeyiz. Biz gençlerimizi ne kadar eğitirsek, ne kadar donanımlı hale getirirsek, dünyadaki iddiamız da o derece artar.

- Biz 13 yaşındaki çocuğu Devlet-i Aliye-i Osmaniye'nin başına getirebilecek bir iradeye sahip Muratlar'ın nesliyiz. İşte o çocuk, karanlık bir çağdan aydınlık bir çağa geçişin baş aktörü oluyor.

- Bosna'da bize evlad-ı Fatihan, merhaba diyorlardı. Biz oralarda hala o ecdadın eserlerini görüyoruz.

- Biz bu ana muhalefet partisine rağmen böyle bir nesil çıkaracağız. Teröre rağmen çıkaracağız.

- Bunlar seçmeli dersin ne olduğunu bir türlü anlayamadılar. Zira onların tarihinde 'seçme' diye bir şey bulunmaz.

- Eğitimin son 4 yılı herhangi bir yaşla alakalı değildir. İsteyen açık liseye gönderir, isteyen istediği liseye gönderir. İsteyen 1 yıl ara verip başka bir eğitim alabilir. Sonra geri dönüp eğitimine devam edebilir.

- Biz üzüm yemek istiyoruz. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil. Biz bu millete aşığız.

- Sevgili öğrenciler, biz sizlere eğitim yatırımı yapmaya devam edeceğiz. Sizler de lütfen bu imkanlardan istifade edin. Okuyarak, derslerinize çalışarak, milletin size yaptığı yatırımların hakkını vererek geleceğimizi aydınlatacaksınız.

- Bugün ne oldu biliyor musunuz? İşsizlik rakamları açıklandı. Demiştik ki, yüzde 14.1 işsizlik bizim asla kaderimiz değildir. Göreceksiniz, çok yakında düşecek. Şimdi de açıklandı işte, yüzde 8.

- Her zaman diyorum; siyasette düşman olmaz. Siyasette rakip olur rakip. Lütfen, biz sizi düşman olarak görmüyoruz yav, rakip olarak görüyoruz, gelin beraber yarışıp Türkiye'yi kalkındıralım. Ama yok, gelmiyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.