'Zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan'

'Zam eşittir Recep Tayyip Erdoğan'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu en son elektriğe yapılan zamla ilgili hükümete yüklenerek, "Zam zam zam, eşittir Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi 'nin Dutlubahçe Mahallesi'nde yaptırdığı Kültür ve Toplum Merkezi'nin açılışına katıldı. Çok sayıda partilinin katıldığı açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, ilk olarak Siyasi Partiler Yasası'nı değiştireceklerini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bizim bir vaadimiz var. İktidar olduğumuzda doğrudan doğruya milletvekili adayını halkın belirlemesini isteyeceğiz. Halk karar verecek doğrudan. Halk, kimi milletvekili görmek istiyorsa ona oyu verecek. Bu bizim hedefimiz. Siyasi Partiler Yasası'nı böyle değiştireceğiz. Çünkü böyle yaptığımız zaman gerçek anlamda demokrasiyi yakalamış olacağız" dedi.


Muhtarların Sosyal Güvenlik primini hükümete gelmeleri halinde kendilerinin ödeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Muhtarlara söz veriyorum. Türkiye'deki bütün muhtarların bu sorununu çözmek CHP'nin boynunu borcu" ifadesini kullandı.

Elektriğe yapılan yüzde 8 zamma da değinen Kılıçdaroğlu, "Zamla bir ülke mi idare edilir. Benzine zam, doğalgaza zam, petrole zam, mazota zam, elektriğe zam yetmez mi? Zam zam zam eşittir, Recep Tayyip Erdoğan. Zamla ülkeyi herkes yönetir. Önemli olan zam yapmadan bu ülkeyi yönet" diye konuştu.

Bakanlar ve Başbakan Erdoğan'ın aile ve çocuklarının mal varlıklarını millete açıklaması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Mal varlıklarını açıklasınlar. Namuslu iseler. Benim mal varlığım meydanda. Bakanlara bir bakın. Artık doymadınız mı? Öbür tarafa bir kefen götüreceksiniz. Yeter artık düşün bu milletin yakasından. Yedi düvel karşısında durduk. Ulusal bağımsızlık savaşını verdik. Yedi düveli ülkemizden kovduk. Bağımsız Türkiye'yi kurduk. Bizde Kuvai-i Milliye ruhu var. Recep Tayyip Erdoğan sen bunu anlayamazsın. Meclis'teki konuşmasında 'Dedesi kümese saklanmış'. Pes ya. Millet savaşa gidiyor. O kümese saklanıyor. Sen bunu nasıl söylersin. Kendi soyuna bile hakaret edersin. Ruhu ile barışık değil. İnsan sevgi ile şekillenir" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.