REFERANDUM SEFERBERLİĞİ

REFERANDUM SEFERBERLİĞİ

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen anayasa değişiklik paketini halka anlatmak için AK Parti seferberlik başlattı.

Tüm il, ilçe ve köylerde çalışmalar için start veren AK Parti'nin grup başkanvekilleri, Vakit'e açıklamalarda bulundular. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliği paketinin, onay için Cumhurbaşkanı Gül'e gönderildiğini hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanı halk oylamasına yönelik bir karar verirse YSK takvim süresini başlatacak. 60 gün sonra referandum yapılacak" dedi.
SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEYECEK
"Anayasa değişiklik paketi ile demokrasi, hukuk, temel hak ve hürriyetler adına büyük bir değişim sergilenmiştir" diyen Bozdağ, "Ben milletimizin değişiklik paketine sahip çıkacağına inanıyorum. Bu konuda hiç şüphem yok. TBMM'de sağlanamayan konsensüsü vatandaş sağlayacaktır. Son sözü millet söyleyecektir" dedi.
YENİ YASA AÇIK
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise, referandum süreci konusunda gerekli yasal düzenlemelerin yapıldığını hatırlatarak, "Referandum tarihi Sayın Cumhurbaşkanı'nın anayasa değişikliği kanununu inceleme süresiyle paralel biçimde şekillenecek. Sayın Cumhurbaşkanı 15 günlük bir süreye sahip. Sayın Cumhurbaşkanı'nın kararını verdiği tarihten itibaren 60 gün sonraki Pazar günü yeni yasaya göre referandum yapılacak" dedi.
"SON KARAR MİLLETİN"
Anayasa değişikliği konusunda TBMM'nin görevini yerine getirdiğini vurgulayan Kılıç, "Bundan sonrası egemenliğin asıl sahibi olan milletin kararına bağlıdır. Anadolu'yu il il, ilçe ilçe, bütün köylerimize varıncaya kadar dolaşarak halkımıza yeni anayasayı anlatacağız. Demokrasi ve özgürlükler alanındaki yenilikleri halkımızla paylaşacağız. Her yılın yaz aylarında AK Parti olarak gerçekleştirmekte olduğumuz ziyaretleri bu yaz yeni anayasa şemasıyla gerçekleştireceğiz. Herkes seçim bölgesinde vatandaşlarımızla sarmaş dolaş olacak. Şimdi derdimizi millet ile paylaşma zamanı. Biz istiyoruz ki dünyada, çağdaş ülkelerde, Avrupa'da demokrasi adına, hukuk adına, özgürlükler adına, bireyin hukuku adına, insan hakları adına ne varsa artık bu ülkenin insanları da bu haklara, bu evrensel değerlere kavuşabilsin" diye konuştu
BAŞKAN ŞAHİN TARTIŞMALARA
SON NOKTAYI KOYDU
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise, referandum süresine yönelik tartışmaların yersiz olduğunu belirterek, "Tartışmaya gerek yok. Referandum süresi 60 gün" açıklaması yaptı.
AKDAĞ MALATYA'DA
Malatya'da bazı açılış ve temel atma törenlerine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, burada yaptığı konuşmada, "1960'tan itibaren Türkiye'de darbe anayasaları var. Vatandaşımız bu sefer böyle bir ortam olmadan hür iradesini rahatça kullanabileceği bir anayasa değişikliği için inşallah sandığın başına geçecek, çok da hayırlı olacak" dedi.
AK Parti İl Başkanlığı'nı da ziyaret eden Akdağ, "Demokrasinin eksiği olmaz, bu eksikleri bir bir kaldırarak Türkiye'yi gerçek demokrasiyle yönetmeye, halkın kendi iradesini yansıtabilmeyi sağlayan ülke haline getirmeye kararlıyız" diye konuştu.
YILDIRIM SİVAS'TA
Öte yandan; çeşitli açılış ve törenlere katılmak üzere Sivas'a giden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da, "Grubumuz tarihe not düşecek bir iş yapmıştır... Bundan sonra söz milletindir, millet kararını en iyi şekilde verecektir" dedi. ASLAN DEĞİRMENCİ-VAKİT

Etiketler :