Ortak talep: Sivil Anayasa

Ortak talep: Sivil Anayasa

Referandumda 26 maddelik anayasa değişikliği paketine 'yetmez ama evet' diyen Türkiye, yarın sandık başına yeni anayasa talebiyle gidiyor.

Türkiye, milletvekili genel seçimleri için yarın sandık başına gidiyor. Birinci sınıf demokrasi, daha fazla özgürlük ve güçlü bir hukuk devleti için sivil anayasa talebinin öne çıktığı seçimlerde, yaklaşık 53 milyon seçmen oy kullanacak. Zaman'a görüşlerini açıklayan toplumun farklı kesimlerini temsil eden aydınlar, artık demokrasiye müdahalelerin olmadığı, ekonomik ve siyasî istikrarın sürdüğü, din ve vicdan hürriyetinin özgürce yaşandığı bir Türkiye arzuladıklarını dile getirdi. Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması konusunda birleşen aydınlar, AK Parti başta olmak üzere Meclis'e girecek partileri daha cesur adımlar atmaya davet etti. Topluma ise 13 Haziran'dan sonra kendilerine verilen sözlerin takipçisi olmaları çağrısında bulundular.

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Tarhan, "13 Haziran'dan sonra darbelerin, çetelerin, karanlık güç odaklarının olmadığı şeffaf bir ülke hayalim var." derken, Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Başkanı Hasan İlter, vatandaşı olmaktan gurur duyan insanların yaşadığı Türkiye özleminin, yeni anayasa ile gerçekleşeceğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.