Referanduma Diyarbakır Startı

Referanduma Diyarbakır Startı

Diyarbakır Ak Parti İlçe Başkan yardımcıları ve İl Genel Meclis üyeleri, Eski siyasetçi Abdulhadi Akaydın’nın evinde bir araya geldi.

Diyarbakır ili, Bismil İlçesi, Tepe Beldesinde Eski İl Genel Meclisi üyesi ve 23. dönem Ak parti Milletvekili aday adayı Abdulhadi Akaydın’nın evinde, havuz başında yemekli bir toplantı yapıldı. Gündem ise referandumdu…

 

YOĞUN KATILIM

 

Toplantıya Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Çermik Yukarışehler Belde Belediye Başkanı Emin Çelik, Sur  Ak Parti İlçe Başkanı Şafak Yentürk, İl Genel Meclis üyelerinden, Ali İnce (Yenişehir), Mustafa Yentürk (Sur), Nuri Tosun (Dicle), Seyfi Aslan (Bismil), Hadi Güçler (Çınar), Etem İpek (Çermik), Hamit Koçağa (Kulp), Ömer İnci (Eğil), Orhan Yeşil (Kayapınar), Muharrem Akkılıç (Çermik), Ramazan Demir (Çüngüş), Nihat Yalınkaya (Hani), Şehmus Akbaş (Kayapınar) ve  Sur İlçe Başkan Yrd. Ömer Eroğlu ile Tepe Belediyesinin bütün mahalle muhtarları ve Çevre köylerin eski yeni muhtarları ile Tepe Beldesi halkının katıldığı 230 kişilik yemekli toplantıda, Yeni Anayasa paketi ile ilgili olarak istişarelerde bulunuldu ve konuşmalar yapıldı.

MUHALEFETE TEPKİLER

Diyarbakır Ak Parti İlçe Başkan yardımcıları ve İl Genel Meclis üyeleri, Eski siyasetçi Abdulhadi Akaydın’nın evinde havuz başında yemekli bir toplantıda bir araya gelerek, Ak partinin Yeni Anayasa paketi ile ilgili olarak, Anayasa paketinin başta ülkemiz ve vatandaşlarımızın yararına çıkartılmış olduğu ifade edildi. Yeni Anayasa paketinin, Halk yararına olacağını, Sivil Toplum örgütleri tarafında desteklediğini, ifade edilen toplantıda, Ak partinin paketin uzlaşmayla çıkarılmak istendiği, fakat yeni Anayasa paketinin üçlü muhalefet partilerin yanaşmadığı ifade edildi.

BEKLENTİ YÜZDE 70

Mecliste yapılan yoğun engellemelerine rağmen Anayasa Paketinin 336’nin üzerinde oy aldığını ifade eden, Ak Parti Sur İlçe Başkanı Şafak Yentürk, “Gittiğimiz her yerde teveccühle karşılanıyoruz.  Bu paketin yüksek bir oyla yüzde 70’in üzerinde bir oy alacağını umuyoruz. Sayın milletvekillerimizle yaptığımız gezilerde, halk tarafında ilgi ve alaka görüyoruz.  Halkımız Evet oyunu basmak için bir an önce sandık başına gitmek istiyor” dedi.

AKAYDIN DESTEK İSTEDİ

Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kirveleri ve Eski İl Genel Meclisi ile 23. dönem Ak parti Milletvekili aday adayı Abdulhadi Akaydın da, Anayasa değişikliği paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Anayasa değişikliğinin Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu, söz konusu değişikliğe herkesin destek olması gerektiğini söyledi.

Yeni anayasanın kabul edilmesiyle Türkiye’nin dış ülkelerde itibarı yükselmesi ve ekonomik istikrarın güçleneceğini ifade eden Akaydın, “Kısacası halkımız bu Anayasa'dan çok çekti ancak ne hikmetse muhalefet partileri üçlü ittifak sağladılar. Ama milletle beraber yürümek istemediler. bu değişiklik millet için olduğunu bilmezden geldikleri için üzülüyoruz ama asıl sahibine sorulacağı için memnunuz. Bu değişiklikleri de çok önemsediklerine şahit oluyoruz. Halkın iradesiyle Meclis'te olan milletvekilleri, siyasi kamplaşmaları bir tarafa bırakarak, toplumumuzun ortak faydalarına ihtiva eden bu tarihi değişikliği imzalarıyla desteklemesi gerekiyor. Halkımızın bu yöndeki şiddetli isteğine duyarsız kalmak büyük bir haksızlıktır. Anayasa değişikliği paketinde yer alan tüm maddelerin halkın özgürlüğü için yapılıyor” diye konuştu.  .

HALKIN İÇİNE ÇIKAMAYACAKLAR

Ak Parti İl Genel Meclis üye Başkanı ve Yenişehir İl Genel Meclis üyesi Ali İnce, "Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu kesin. 1980'den beri bütün partiler tarafından söyleniyor, ama bir araya gelinip karar verilemiyor” dedi.  

Paketin halk tarafında kabul edileceğinin hiçbir tereddütleri olmadığını İfade eden İnce, “Ak Partinin yapmak istedikleri, halka hizmet ederek, bunun asil sahibine götürmek, Bu referandumdan kaçan muhalefet partileri referandumdan sonra halkın içine nasıl gideceğini kestiremiyoruz” diye konuştu.

Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Ak parti tarafında çıkarılan yeni anayasanın halkın destek vermesi gerektiğine inandığını söyledi. Yakın geçmişte siyasi partilerin kapatıldığını ve Halkın oylarıyla Meclis'e gönderilen insanlar Meclis'in dışına itilerek, siyasi yasaklı konumuna düşürüldüklerini söyleyen, Sur İlçesi İl Genel Meclis üyesi, Mustafa Yentürk ise, “Halkımız Ak partinin icraatlarını kabul ediyor” dedi.

 

Etiketler :