Referandumun gönüllü hukukçuları Adana'da

Referandumun gönüllü hukukçuları Adana'da

Hukukçular Birliği Vakfı üyelerinin 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin referandum hakkında halkı bilgilendirmek için Adana´ya geldi.

Hukukçular Birliği Vakfı üyelerinin 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin referandum hakkında halkı bilgilendirmek için Ankara'dan yola çıkan otobüsü Adana'ya geldi. Şehir merkezinde tur atan hukukçular, vatandaşlara da anayasa değişikliğinin neler getirdiğini anlatan kitapçık dağıttı.
Vakıf üyelerini taşıyan ve üzerinde 'Değişime, demokrasiye ve özgürlüklere Evet' yazılı otobüsü Adana'ya gelişinde "Adana Anayasaya Değişikliğine Evet Platformu" Üyeleri Bekir Fevzi Yıldırım ile Yasin Türkoğlu karşıladı. Platform üyeleriyle Taşköprü'de fotoğraf çektiren hukukçular, daha sonra vatandaşlara "Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne" isimli kitapçık dağıttı. Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kılıçkaya, gösterilen ilgiden mutlu olduklarını belirterek, "Halkın bize gösterdiği ilgiden sanki referandumda yüzde 90 evet çıkacak hissine kapılıyorum." dedi. Vatandaşların anayasa değişikliğini iyi anlamaları için çok basit bir kitapçık hazırladıklarına dikkat çeken Kılıçkaya, hedeflerinin Türkiye'nin tüm illerini gezmek olduğunu dile getirdi. Uğradıkları her şehrin yanı sıra belde ve köylerde de anayasa değişikliğindeki maddelerin neler getireceğini köylüsünden kentlisine anlattıklarını belirten Kılıçkaya, "Ülkemiz ve demokrasimiz adına olumlu, yararlı olan bu değişikliklerin halkımıza özellikle hukukçular tarafından iyice anlatılması gerektiğini düşünüyoruz. Tüm mesnetsiz ve kaygı içerikli eleştirilere rağmen Hukukçular Birliği Vakfı olarak milletimizin bu denli önemli bir meselede basiretli davranacağına ve ülkemizi daha güzel bir geleceğe taşıyacağını umduğumuz bu değişikliklere Evet diyerek üzerine düşeni yapacağına olan inancımız tamdır." dedi.

Hukukçular Birliği Vakfı üyeleri daha sonra Adana'da anayasa değişikliğine referandumda "Evet" diyecek sivil toplum kuruluşları ile Hilton Oteli'ndeki iftarda biraraya geldi.

CİHAN

Etiketler :