Rehine kurtarma operasyonunda facia

Rehine kurtarma operasyonunda facia

Cezayir'de rehin alınan 34 işçi ve işçileri kaçıran 15 kişi Cezayir Hava Kuvvetlerine ait hava saldırısıyla öldürüldü.

Cezayir ordusunun ülkenin güneydoğusundaki petrol bölgesi İlizi kenti Ayn Emnas bölgesinde bulunan doğalgaz tesisine yönelik düzenlediği helikopter destekli rehine kurtarma operasyonunda 34 rehine ile birlikte 15 militanın hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Mağrip'teki El Kaide örgütünden ayrılan ''Kanla İmza Atanlar Tugayı''na yakın internet sitelerinin yayımladığı habere göre, öğle saatlerinde Cezayir ordusu helikopter destekli operasyon başlattı.

Bağımsız Novakşot Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Cezayir ordusunun bombardımanına  militanların karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 15 militanla birlikte 34 rehinenin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Operasyonda silahlı grubun lideri Ebu Berra'nın da öldürüldüğü iddia ediliyor.

Cezayir hükümeti ya da askeri makamlardan konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Cezayir İçişleri Bakanlığı'nca daha önce yapılan açıklamada, militanların, yabancıların da aralarında olduğu çok sayıda kişiyi rehin aldığı belirtilmişti.

Moritanya Haber Ajansı'na dün telefonla bilgi veren örgütün sözcüsü, ellerinde 31 batılı, 10 da Cezayirli rehine olduğunu ileri sürerek, ''Herhangi bir kurtarma operasyonu olması halinde bölgeye döşedikleri bombaları rehinelerle birlikte patlatacakları'' tehdidinde bulunmuştu.

Cezayir'in Libya sınırı yakınındaki en önemli gaz rezervlerinden birinin bulunduğu bölgedeki tesisin, Cezayir enerji şirketi Sonatrach, İngiliz enerji şirketi BP ve Norveç'ten Statoil şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum tarafından işletildiği bildirilmişti.

BAKAN YILDIZ'DAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ilk aldığı bilgilere göre, Cezayir'deki rehine kurtarma operasyonunda hayatını kaybedenler arasında Türk vatandaşının olmadığını bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.