Reina Baskını Suikastı Önledi

Reina Baskını Suikastı Önledi

Ergenekon'da tutuklanan Reina'nın güvenlik müdürü eski SAT komandosu Geldikaya'yı sevgilisinin ihbar ettiği ortaya çıktı. Bakın sevgilisi ne demiş...

Reina’nın güvenlik müdürünü ihbar eden sevgilisi ‘Ergin’in evinde bomba ve silah var. Ruhsatsız silah taşımaya başladı. Birini öldürüp atacak’ demiş.

ERGENEKON terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alınan İstanbul’un gözde eğlence merkezi Reina’nın Güvenlik Müdürü Ergin Erdikaya’nın suikast yapmaya hazırlandığı iddia edildi. Geldikaya’yı ihbar eden ve sevgilisi olduğu iddia edilen S.S.A’nın, Geldikaya’nın, Ergenekon sanıklarıyla irtibatlı olduğunu ve taşıdığı ruhsatsız silahla eylem hazırlığı içinde olduğunu söylediği iddia edildi.

GELDİKAYA TUTUKLANDI

SAT komandosu olan emekli Astsubay Ergin Geldikaya ile birlikte Hakan A, Hüseyin Ç, ve Aşkın L, Şahin Ö. hakkında gözaltı kararı alındığı, ancak zanlılardan birisinin halen firarda olduğu öğrenildi. Geldikaya ile ile iki emekli askerin de aralarında bulunduğu 5 zanlı, polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Geldikaya tutuklandı, 4 zanlının sorguları ise sürüyor.

CİNAYET İŞLEYİP SİLAHI ATACAK

OPERASYONUN fitilini ateşleyen kişinin Erdikaya’nın sevgilisi S.S.A. olduğu öğrenildi. Üsküdar Doğancılar Şehit Tuncer Mustafaoğlu Polis Merkezi’ne başvuran S.S.A, Ergin Geldikaya’nın evinde patlayıcı madde ve silah bulundurduğunu belirtip ‘Ergin çantasında ruhsatsız tabanca taşıyor. Eylem için kullandıktan sonra atacak’ dedi. S.A.A.’nın ihbarı Geldikaya kendisine yumruk attığı için yaptığını anlattı.

KÜÇÜK VE TEKİN’E UZANDI

İHBARIN ardından Ergenekon savcılarının talimatıyla teknik takip başlatıldı ve operasyon yapıldı. Gözaltına alınanlardan emekli asker Hüseyin Ç’nin, Ergenekon davası sanıkları Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Fikri Karadağ ve Zelkeriya Öztürk ile bağlantılarının tespit edildiği iddia edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :