Rejim Komünizm'e ve Milliyetçiliğe dayalı

Rejim Komünizm'e ve Milliyetçiliğe dayalı

'Said Nursi ve Demokratik Açılım' konulu konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Düzce Yeni Asya Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 'Said Nursi ve Demokratik Açılım' konulu konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

 

Düzce 18 Temmuz Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayan konferansa konuşmacı olarak, Yazar Kazım Güleçyüz, Av. Kadir Akbaş, Prof. Dr. Mehmet Altan, Latif Salihoğlu, Yeni Asya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular katıldı.

 

Katılımın yoğun olduğu konferans Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı.

 

Programda konuşan Mehmet Kutlular, "İnsanı insan yapan en büyük değerlerden biri hürriyettir. Cumhuriyet kurulduktan sonra, Üstad arzu ettiği şeyleri göremiyor. Bizim Cumhuriyetimiz ne yazık ki Komünizm'e ve Milliyetçiliğe dayalı. 1965 yılında ordu muhtıra yapıyor. 1980'e bakıyorsunuz yine Demokrat Parti'nin devamında bir iktidar yine ihtilal yapılıyor. Artık bu 'demokratik açılımı' millet olarak benimseyelim ve hayata geçirelim. İnşallah milli birlik ve kardeşlik için bir ışık görmeye başladım.

 

Millet olarak hak ve hürriyetlerimize sahip çıkmamızı ve bunu gerçekleştirenlere yardım etmek bizim görevimiz. Demokratikleşmeyi üç tane grubumuz istemiyor. Bugün burada demokrasinin hala neden kurumsallaşmadığını konuşacağız. Bunu konuşurken de Said Nursi'nin sözlerini aktaracağız. Türkiye, her türlü şiddet haberlerinin yaşandığı bir ülke." ifadelerini kullandı.

 

Prof. Dr. Mehmet Altan da, 'demokratik açılımı' konuşurken 12 Mart 1971 muhtırasının 39.'uncu yılı olduğunu belirterek, "Demokratik açılım olabilmesi için rejimin mağdur üretmemesi lazım. Aynı zamanda da mağdurun diğer mağdura da yan bakmayacağı, hepsinin mağduriyetinin sistemden kaynaklandığını ve mağdurların tüm mağduriyetlerinin ortak bir özgürlük alanıyla giderilebileceğine inanması lazım. İnsanoğlu bu gün dünyanın en kutsal canlısı, insanoğlunun doğuştan elde ettiği haklar var. Bunlar devredilemez haklardır. İnsanın kutsallığına saygı gösterilen bir rejim, insanın kutsallığına saygı gösteren diğer kutsal insanlar aslında bu demokratik açılımın da hedefidir, nihai aşamasıdır. Bir şekilde bu Cumhuriyetin vatandaşına saygı duyması, vatandaşın da diğer vatandaşa bir yasa koymadan demokratik temel hak ve özgürlükler üzerinden saygı göstermesidir. Bunu yaratabilir miyiz, nasıl yaratırız; ama bunun aslında tartışılması lazımdır." şeklinde konuştu.

 

Etiketler :