Rektör Üniversiteyi kışla sandı!

Rektör Üniversiteyi kışla sandı!

Eylemci öğrencileri gören Rektör Polise emir verdi: Akınoğlu, "Uzaklaştırın bunları. Bekletmeyin. Derhal müdahale edin." dedi.

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Fen Edebiyat ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri formasyon hakkı isteyerek rektörlük binasına yürüdü.

Bina önünde bekleyen polislerin yayına gelen Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, "Uzaklaştırın bunları. Bekletmeyin. Derhal müdahale edin." dedi.

Pedagojik formasyonun, mezun olan ve olacak durumda olan öğrencileri kapsayacak şekilde düzenlenmesini isteyen öğrenciler, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bir araya gelerek ellerinde pankartlarla rektörlük binasına doğru ilerledi. Şarkı söyleyen, oynayan ve slogan atan öğrenciler, rektörlük binası önüne geldiğinde ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile görüşmek istedi. Rektör Akınoğlu'nun üniversite dışında olduğu belirtilerek öğrencilerin rektörlük binası önünden ayrılması istendi. Ancak eylemi sürdüren öğrenciler, kendi aralarında seçtikleri iki öğrencinin rektör ya da vekiliyle görüşmesinde ısrar etti. Öğrencilerin bu ısrarı da sonuçsuz kalınca öğrenciler oturma eylemine başladı.

Çevik Kuvvet polisleri, rektörlük binası önüne barikat kurdu. Bu sırada rektörlük binası dışına çıkan Rektör Alper Akınoğlu, polislere seslenerek, "Uzaklaştırın bunları. Bekletmeyin. Derhal müdahale edin." dedi. Öğrenciler, rektörü ıslık çalarak protesto etti. Emniyet kuvvetleri de öğrencilere, dağılmamaları durumunda zor kullanacaklarını söyledi.

Öğrenciler adına açıklama yapan Fen Edebiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Töre Özbek, yasal çerçevede rektörlüğü protesto etmek için geldiklerini söyledi. Özbek, "Ağustos ayından itibaren YÖK'ün Fen Edebiyat ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerine öğrenim süresi içerisinde eğitim bilimleri derslerinin verilmesi hakkını tanıdığını hatırlatarak, "İstanbul, Marmara, Atatürk, Uludağ, Erciyes ve İnönü üniversitelerinde bu uygulama başlamıştır. Öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı. Çukurova Üniversitesi de bu uygulamayı hayata geçirmeli. Bu bir haksa bu haktan yararlanmak istiyoruz. Talebimiz rektörlük tarafından dikkate alınarak fikirlerimize saygı duyulmasını istiyoruz." ifadesini kullandı. Öğrenciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Etiketler :