Renkli gözlüler risk altında

Renkli gözlüler risk altında

Güneş ışınları, en çok açık tenli ve renkli gözlüleri tehdit ediyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneş ışınlarının fayda ve zararları da konuşulmaya başlandı. Uzmanlar, güneş ışınlarının zararları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Konuya ilişkin görüştüğümüz Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Emel Güngör güneş ışınlarına karşı tedbirli olunması tavsiyesinde bulundu.

Güneş ışınlarının yararı kadar, zararının da olduğunu unutmamak gerektiğine değinen Güngör, "Bu, günümüz de bilinen bir gerçek. Ozon tabakasının azalması nedeniyle bu zararlar gittikçe artıyor. Saat 10:00 ile 15:00 arası direkt güneş ışınına çıkılmaması, diğer zamanlarda da çıkılırken mutlaka uygun güneş koruyucularının kullanılmasını tavsiye ediyoruz’’ dedi.

EN ÇOK AÇIK TENLİ VE RENKLİ GÖZLÜLER ETKİLENİYOR

Güneş koruyucularının cilde uygun olması gerektiğini ifade eden Güngör, kişinin yaşına, cinsiyetine ve derinin tipine göre güneş koruyucusu tercih edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Koruyucu kremlerin mutlaka uygun miktarda ve uygun şekilde kullanılması gerektiğini söyleyen Güngör, güneş ışınlarına karşı hangi grupların risk altında olduğu konusunda da açıklama yaptı.

Güngör, "Güneş ışınlarına karşı en çok, açık tenli ve renkli gözlü olan insanlar risk altında bulunuyor. Ayrıca ailesinde Melonom veya deri kanseri olanlar da güneş ışınlarından olumsuz etkileniyor. Bu grupların güneşe karşı çok dikkatli olması gerekiyor “ diye konuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.