Resmi olmayan komuta kademesi

Resmi olmayan komuta kademesi

Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na isimler belli oldu. Atamalar yarın yapılacak..

 

Yüksek Askeri Şura kararlarında Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına atama yapılmadı. Ayrıca resmi olarak açıklanmaması rağmen Genelkurmay Başkanlığı, Org. Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Org. Atilla Işık'ın atanması bekleniyor....

Yüksek Askeri Şura kararlarında Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına atama yapılmadı. Ayrıca resmi olarak açıklanmaması rağmen Genelkurmay Başkanlığı, Org. Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Org. Atilla Işık'ın atanması bekleniyor....

Genelkurmay Başkanı: Orgeneral Işık Koşaner!

Kara Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Atilla Işık!

Deniz Kuvvetleri Komutanı: Oramiral Eşref Uğur Yiğit

Hava Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Hasan Aksay

Jandarma Genel Komutanı: Orgeneral Necdet Özel

1. Ordu Komutanı: Orgeneral Erdal Ceylanoğlu

2. Ordu Komutanı: Korgeneral Servet Yörük

3. Ordu Komutanı: Korgeneral Yalçın Ataman

EDOK Komutan: Orgeneral Saldıray Berk

-------------------------------------------------------------------

Genelkurmay Başkanı: Orgeneral Işık Koşaner!



Orgeneral Işık KOŞANER 1945 yılında İzmir'de doğmuştur. 1965 yılında Kara Harp Okulundan, 1966 yılında Piyade Okulundan mezun olmuştur. 1976 yılına kadar Kara Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde; Takım ve Bölük Komutanlığı, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında öğretmenlik, Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Komando Tugayında Takım Komutanlığı ve Tabur Karargâh Subaylığı, Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığında Özel Tim Komutanlığı yapmıştır.

Orgeneral KOŞANER, 1978 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olmuş, ardından kurmay subay olarak; Genelkurmay Özel Harp Daire Başkanlığında Karargâh Subaylığı, NATO Savunma Kolejini bitirmeyi müteakip İtalya / Napoli'deki Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Komutanlığında Karargâh Subaylığı, 3'üncü Ordu Lojistik Başkanlığında Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü, İngiltere / Londra'da Savunma İncelemeleri Kraliyet Kolejini bitirmeyi müteakip Genelkurmay Strateji ve Kuvvet Plan Daire Başkanlığında Strateji Şube Müdürlüğü, 8'inci Piyade Tümeni 131'inci Piyade Alay Komutanlığı, Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığında Kurmay Başkanlığı görevlerini yürütmüştür.

1992 Yılında Tuğgeneralliğe terfi eden Orgeneral Işık KOŞANER bu rütbede; Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Plan Daire Başkanlığı ile 1'inci Komando Tugay Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

1996 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral rütbesi ile Kara Harp Okulu Komutanlığı görevini yürütmüştür.

2000 yılında Korgeneralliğe terfi ederek sırasıyla; Millî Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur.

2004 yılında Orgeneralliğe terfi eden Işık KOŞANER; 2004-2005 yılları arasında Ege Ordusu Komutanlığı, 2005-2006 yılları arasında Genelkurmay II nci Başkanlığı, 2006-2008 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı görevlerinde bulunmuş, 2008 yılı atamaları ile Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanmıştır.

Orgeneral Işık KOŞANER, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref Madalyası, Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıs Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Kore Cumhuriyeti Millî Güvenlik Liyakat Madalyası sahibidir.

Bayan Nurdan KOŞANER ile evli olan Orgeneral Işık KOŞANER iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Işık KİMDİR?



Orgeneral A.Atila IŞIK; 1946 yılında Afyonkarahisar'da doğdu. Selimiye Askerî Ortaokulu ve Kuleli Askerî Lisesindeki öğrenimini müteakip, 1966 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1967 yılında İstihkâm Okulu'ndan mezun olmuştur.

1975 yılına kadar Kara Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanı olarak görev yapan Orgeneral IŞIK, 1977 yılında Kara Harp Akademisi'nden ve 1979 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi'nden mezun olmuştur.

Kurmay subay olarak; Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Karargâhlarında Plan ve Proje Subaylığı, Kara Harp Akademisi'nde Öğretim Üyeliği, Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'nda Türk İrtibat Subaylığı, Kara Kuvvetleri Eğitim Komutanlığı'nda Şube Müdürlüğü, Londra Askeri Ataşeliği, 12'nci Piyade Tümeninde 7'nci Piyade Alay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Plan ve Prensipler Başkanlığında Savunma Araştırma Şube Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Kara Kuvvetleri Komuta ve Kurmay Kolejini de bitiren Orgeneral IŞIK, 1993 yılında tuğgeneralliğe terfi ederek; bu rütbede sırasıyla, Genelkurmay Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik İşleri Daire Başkanlığı, 66'ncı Zırhlı Tugay Komutanlığı görevlerinde bulunmuş ve 1997 yılında tümgeneralliğe terfi etmiştir.

Tümgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Plan ve Prensipler Başkanlığı, Genelkurmay Genel Sekreterliği, İstihkâm Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerini yürütmüş ve 2001 yılında korgeneralliğe terfi etmiştir.

Korgeneral rütbesi ile 7'nci Kolordu Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı görevlerinde bulunmuştur.

2006 yılında orgeneralliğe terfi eden A.Atila IŞIK, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevini müteakip 04 Ağustos 2008 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı görevine atanmıştır.

Orgeneral Atila IŞIK; TSK Şeref Madalyası, TSK Üstün Hizmet Madalyası, Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası, Arnavutluk Liyakat Madalyası, Kazakistan Üstün Hizmet Nişanı, Hollanda Mareşose Madalyası, Şili Onursal Orgeneral Unvan Nişanı, Kırgızistan Birinci Derece Kaplan Madalyası, İtalya Karabinieri Altın Liyakat Nişanı, Fransa Milli Jandarma Madalyası,AzerbaycanDevlet Serhat Hizmetleri Komutanlığı Madalyası ve Azerbaycan Serhat Hizmetleri 90'ıncı Yıldönümü Madalyası sahibidir.

Bayan Jale IŞIK ile evli olan Orgeneral A.Atila IŞIK iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit KİMDİR?



1945 yılında İstanbul'da doğan Oramiral Uğur YİĞİT, ilk ve ortaokul tahsilini İstanbul'da tamamlamasını müteakip, 1959 yılında Deniz Lisesi'ne girmiş ve 1964 yılında Deniz Harp Okulu'ndan mezun olmuştur.

Donanma'nın çeşitli gemilerinde branş subaylığı ve bölüm amirliği görevlerinde bulunduktan sonra, 1975-1977 yılları arasında Deniz Harp Akademisi öğrenimi görmüştür. Kurmay subay olarakDeniz KuvvetleriKomutanlığı Plan Teşkilat Daire Başkanlığı Milli ve NATO Plan Subaylığı, Mayın Filosu Komutanlığı Harekat Şube Müdürlüğü, TCG MUAVENET II. Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı Teşkilat Şube Müdürlüğü görevlerini yapmış, 1982-1985 yılları arasında Napoli/İTALYA'da NAVSOUTH NATO Karargahı Harekat Plan Subaylığı görevini müteakip TCG YÜCETEPE Komutanı olmuştur.

1986-1989 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan Teşkilat Daire Başkanlığı Plan Şube Müdürlüğü'nden sonra, 1989-1990 yıllarında Harp Filosu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı, müteakiben II. Muhrip Filotillası Komodorluğu ve Donanma Komutanlığı Harekat Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 1992 yılında Tuğamiralliğe terfi etmiştir.

1992-1994 yılları arasında Deniz Harp Okulu Komutanlığı yapan Oramiral YİĞİT, 1994-1996 yılları arasında Napoli/İTALYA'da NAVSOUTH NATO Karargahı Plan Prensipler Başkanı olarak görev yapmıştır.

1996 Yılında Çanakkale Boğaz Komutanlığı'na atanan Oramiral YİĞİT, 30 Ağustos 1997 tarihinde Tümamiralliğe terfi etmiştir. Oramiral YİĞİT, 1997-1999 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı, 1999-2001 yılları arasında Mayın Filosu Komutanlığı görevlerini müteakip, 2001 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na atanmış ve 2002 yılında Koramiralliğe terfi etmiştir.

Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı görevini müteakip, 2003-2005 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı ve 2005-2007 yılları arasında Kuzey Deniz Saha Komutanlığı görevlerini deruhte etmiş ve 30 Ağustos 2007 tarihinde Oramiralliğe terfi etmiştir.

2007-2009 yılları arasında Donanma Komutanlığı görevini ifa eden Oramiral YİĞİT 26 Ağustos 2009 tarihinden itibaren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevini deruhte etmektedir.

Oramiral YİĞİT, TSK Üstün Hizmet Madalyası, NATO Madalyası (Eski Yugoslavya) ve Batı Avrupa Birliği Görev Hizmet Madalyası (Eski Yugoslavya) sahibidir.

Bayan Pınar YİĞİT ile evli olan Oramiral YİĞİT'in Sibel adında bir kızı ve Tolga adında bir oğlu vardır.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay KİMDİR?



Hava Orgeneral Hasan AKSAY, 1947 yılında Ödemiş/İzmir'de doğmuştur. 1965 yılında Askeri Hava Lisesinden, 1967 yılında Hava Harp Okulundan ve 1969 yılında uçuş okulundan mezun olmuştur.

1979 yılına kadar Hava Kuvvetlerine bağlı çeşitli birliklerde filo kol uçucusu olarak görev yapan Hava Orgeneral AKSAY, 1981 yılında Hava Harp Akademisinden mezun olmuş, ardından kurmay subay olarak; 4'üncü Ana Jet Üs 141'inci Filo Komutanlığında Eğitim Subaylığı, Harekat Subaylığı ve Filo Komutanlığı,Hava KuvvetleriGenel Sekreterlik Koordinasyon Şubesinde Harekat Subaylığı ve Ş.Md.lüğü, Ottowa Askeri Ataşeliği, 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığında Kontrol Heyeti Başkanlığı ve Harekat Komutanlığı, 2'nci Taktik Hava Kuvveti Komutanlığında Harekat Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. Bu arada 1994 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi eğitimini tamamlamıştır.

Hava Orgeneral Hasan AKSAY 1994 yılında Tuğgeneralliğe terfi ederek bu rütbede; 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Harekat Başkanlığı Plan Harekat Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 1998 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral rütbesi ile; 1'inci Taktik Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı ve Hava Kuvvetleri Harekat Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2002 yılında Korgeneralliğe terfi ederek sırasıyla; Hava Eğitim Komutanlığı, 1'inci Hava Kuvveti ve Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı ile Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve 2007 yılında Orgeneralliğe terfi etmiştir. Orgeneral olarak; Harp Akademileri Komutanlığı görevini müteakip 25 Ağustos 2009 tarihi itibarıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanmıştır.

1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılan ve ayrıca, NATO'nun Bosna-Hersek'te icra ettiği barışı koruma harekatında birlik komutanlığı yapan Hava Orgeneral AKSAY;

- NATO (1993),
- Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat (1996),
- Türk Silahlı Kuvvetleri Başarı (1997) ve
- Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyaları (2007) sahibidir.

Bayan İclal AKSAY ile evli olan Hava Orgeneral Hasan AKSAY, iki çocuk babasıdır.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel KİMDİR?



Orgeneral Özel, 1950 yılında Ankara'da doğdu. 1969 yılında Kara Harp Okulundan, 1970 yılında Piyade Okulundan mezun oldu. 1978 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral Özel, 1980 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı Harekat ve Eğitim Şube Plan ve Harekat Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği İşlem ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinde Proje Subaylığı, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği, Kara Harp Okulu Kurmay Başkanlığı ve 9. Piyade Tümen 17. Piyade Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü. 1995 yılında tuğgeneralliğe terfi eden Orgeneral Özel, 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Eğitim Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı İç Güvenlik Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. Orgeneral Özel, 1999 yılında tümgeneralliğe terfi etti ve 39. Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2003 yılında korgeneralliğe terfi eden Özel, 7. Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30 Ağustos 2007 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi eden Orgeneral Özel, Ege Ordusu Komutanlığı görevine atandı. Orgeneral Özel, 2. Ordu Komutanlığı görevini yürütyordu.

Evli ve bir çocuk babası olan Özel, İngilizce biliyor..


 

Etiketler :