Reyhanlı Bombacısından Esed İtirafı

Reyhanlı Bombacısından Esed İtirafı

Reyhanlı bombacısı Yusuf B., saldırıdan önce elebaşı Yusuf N.'nin Şam’da Esad’la görüştüğünü itiraf etti.

Reyhanlı bombacısı Yusuf B.'nin ifadesinde “Ethem kod adlı general, onu Beşar Esad’ın yanına götürdü. Asıl hedef Ankara’ydı” dediği belirtiliyor.

Hatay Reyhanlı’da 51 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının asli faillerinin, polis ve savcılık haricinde, Ankara’dan bölgeye giden özel bir MİT ekibi tarafından da sorgulandıkları ortaya çıktı.

EYLEMİ PLANLAYAN ESAD İLE GÖRÜŞTÜ

Habertürk’ten Cemal Doğan imzalı habere göre, eylemin planlayıcısı va asli failleri arasında yer alan Yusuf B.’nin “Bize emir veren ve eylemi planlayan Yusuf N., eylemden önce Şam’da, Ethem kod adlı generalle birlikte Beşar Esad’ın yanına gitti. Görüşmede, başlangıçta Ankara’da yapılması planlanan bombalama için her türlü desteğin sınırsız verileceği sözü verildi” dediği öğrenildi.

Sorguda, Yusuf B., Yusuf N.’nin kendisine sağ kol olarak Nasır E.’yi seçtiğini, bombaların saklanması ve araçların satın alınmasını ise Mehmet G.’nin organize ettiğini söylediği belirtildi.

EL MUHABERAT YARDIM ETTİ

Yusuf B., kendileriyle Nasır E.’nin irtibata geçtiğini, El Muhaberat’ın yardımıyla önceden içeri sokulan bombaların saklanması, gerekli araçların alınması ve geniş depoların kiralanması için Yusuf N.’nin Nasır E.’ye para verdiğini anlattı. Yusuf B., bunun için hemen harekete geçildiğini, önce araçların alınıp, depoların kiralandığını kaydetti. Yusuf B., hedef yeri olan Ankara’da keşif çalışmalarının talimatını Nasır E.’den aldığını söyledi.

ANKARA’DAN VAZGEÇTİK’

Nasır E. ile birlikte Ankara’ya 2006 model araçla keşfe gittiklerini belirten Yusuf B., yollardaki güvenlik önlemleri nedeniyle, bombaların karayoluyla götürülmesinin büyük risk olacağını düşünerek Yusuf N.’ye durumu rapor ettiklerini söyledi. Gelen talimat üzerine, Ankara’dan vazgeçildiğini, bombaları Reyhanlı’da patlatmayı planladıklarını anlatan Yusuf B., bunun için aralarında namus ve şeref üzerine yemin ettiklerini de ifade etti.

‘VAAT EDİLEN PARA VERİLMEDİ’

Yusuf B.’nin, “Eylemden sonra Nasır E. ile Yusuf N. arasında irtibatımız kesildi, ortadan kayboldular. Benim ayarladığım kişilere vaat ettiğimiz paraları ödeyemedik. Bana da söz verilen para ödenmedi. Paramızı almak için Hatay’da her yerde ikisini aradık, bulamadık” dediği kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.