Reyhanlı'da bomba yüklü araçla saldırı

Reyhanlı'da bomba yüklü araçla saldırı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde belediye binası yakınlarında bomba yüklü iki araç patlatıldı, ilçe savaş alanına döndü.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası önünde bomba yüklü iki aracın patlatılması sonucu 18 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bugün saat 13.45'te Belediye binası yakınında iki ayrı patlama oldu. İlçede elektrikler kesildiPatlamalarda belediye binası ve bölgedeki çok sayıda bina ile araç zarar gördü.

İncelemelerde bulunmak üzere Mardin'e gelen Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve gazetecilerle öğle yemeği sırasında Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamayı öğrendi.

Patlamayla ilgili telefonla bilgi alan Güler, daha sonra gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

2 BOMBALI ARAÇ PATLATILDI

Güler, saat 13.55 sıralarında ReyhanlıBelediye binası önünde ve PTT binasının olduğu yerde 2 bombalı aracın patladığını belirterek, ilk açıklamasında şunları söyledi:

"Şu anda aldığımız ilk bilgilerde maalesef 4 ölü, 18 yaralı olduğu ifade edildi. Yalnız, tabii şu anda bu sayıların artmasından endişe de ediliyor. Gerekli güvenlik önlemleri itibarıyla Valimiz şu anda olay yerine intikal etti. Ben gerekli talimatları Jandarma Genel Komutanımıza ve Emniyet Genel Müdürümüze intikal ettirdim. Civardan da oraya doğabilecek paniği önlemek için her türlü kuvvet sevkiyatı yapılıyor."

ÖLÜ SAYISI 18'E YÜKSELDİ

Daha sonra bir açıklama daha yapan Güler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, "Maalesef ölü sayısı 18'e çıktı, yaralı sayısı da arttı" dedi.

POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi'nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı. Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

İLÇEDE PANİK HAVASI

Patlamaların ardından Reyhanlı'da büyük panik yaşandı. Bir evin yıkıldığı, ReyhanlıBelediyesi başta olmak üzere bazı binalarda hasarın oluştuğu patlamalar ilçe halkını huzursuz etti. Bir çok kişi araçlarıyla ilçeyi terk etmeye başladı.

15 AMBULANS 2 AMBULANS UÇAĞI, AMBULANS HELİKOPTER GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, patlamalar nedeniyle Hatay'ın Reyhanlı ilçesine, yaklaşık 15 ambulansın ulaştığını, 2 ambulans uçakla, ambulans helikopterlerin de sevk edileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.