Gittiği kanalda reyting patlatan akraba!

Gittiği kanalda reyting patlatan akraba!

Milyonlarca dolar harcarsınız en iyi Amerikan filmlerini verirsiniz fakat kanalınız reyting sıralamasına girmez. Sonra küçük ortak gelir Mandrake’nin eli değmiş gibi kanal bir anda patlar!

Reyting operasyonlarını değerlendiren Star yazarı Ergun Babahan çarpıcı tespitlerde bulundu. "Bazı özel TV’ler reyting hilesi ile kurulup büyüdü!" başlıklı yazısında yeni kurulan kanalların reytinglerinin nasıl yükseldiğine dair bilgiler veren Babahan, bütün reyting trafiğini AGB’nin hissedarlarından birinin yönettiğini söyledi.

"Reyting çetesi" diye adlandırılabilecek bir yapıya işaret eden Babahan, bu ekibi mutlu edemeyenin reyting sıralamasına bile giremeyeceğini, bütün kanalların bu tezgahtan geçerek "batmamayı" garantilediğine dikkat çekti.

Milyon dolarlara alınan Amerikan filmleri almazken kalitesiz Mısır filmlerinin ise reyting listelerine bu şekilde girdiğini de belirten Babahan "Sonuçta herkes kazandı" dedi.

İşte Babahan'ın o yazısı:

O yüzden bütün kanallar bu tezgahtan geçti, geçmek zorundaydı yoksa batarlardı. Şimdi herkes hayretler içinde, sanki ilk kez duyuyormuş gibi AGB’nin reyting skandalını konuşuyor. İnanmayın... Herkes biliyordu, en başta da medya patronları.

Kanallarını böyle kurup reytinglerini böyle şişirdiler. Yanlış hatırlamıyorsam, AGB’nin o zaman küçük bir hissedarı vardı. Bütün reyting trafiğini yönetirdi.

Milyonlarca dolar harcasanız, Amerika’nın en iyi dizisini, en iyi filmini getirseniz, hatta Real Madrid-Barcelona maçını naklen yayınlasanız hikaye. Bu ekibi mutlu etmezseniz, kanalınız reyting sıralamasına bile giremezdi.

O yüzden bütün kanallar bu tezgahtan geçti, geçmek zorundaydı yoksa batarlardı. Gazetelerden kazandıkları paraları kanallara gömmüşlerdi, her ay avuç dolusupara sokağa atılıyordu, bir reyting kuruluşu size batırabilirdi yani.

Ne yapıldı?

Reyting kuruluşunun yöneticisinin bir akrabası kurulan her kanala yayın yönetmeni yapıldı... Sihirbaz Mandrake’nin eli değmiş gibi, kanalların reytingi bir anda patladı. Patronun aldığı binlerce dolarlık Amerikan filmleri yapmazken, bu yayın yönetmeninin bulup çıkardığı Mısır filmleri reyting rekorları kırmaya başladı.

Meğerse o dönem Türkiye’de halk kalitesiz Mısır filmlerine bayılırmış. Tabii, reyting yüksek olunca Mısır filmlerininfiyatı da 5 bin dolardan 100 bin dolara çıktı.

Sonuçta herkes kazandı...

Yeni kurulan kanallarda, reyting şirketi de, reytingleri ayarlayanlar da... Sonradan işler büyüyüp medya patronları aradan çekilip, dizi fiyatları reytinge bağlanınca yapımcılar devreye girmek zorunda kaldı.

Herkes biliyor, ‘’Zamanında biz de yapmıştık’’ diyemedikleri için şaşırmış numarası yapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.