Reza Zarrab Amerika'da tutuklandı

Reza Zarrab Amerika'da tutuklandı

Sanatçı Ebru Gündeş ile evli olan İranlı işadamı Reza Zarrab Amerika'da tutuklandı.

ABD Adalet Bakanlığı'nın, resmi web sitesinde verdiği bilgilere göre Reza Zarrab, 19 Mart Cumartesi günü, İran'a karşı uygulanan yaptırımları delme, kara para aklama ve bankacılık sahtekarlığı gerekçeleriyle FBI ajanları tarafından gözalatına alındı.

75 YIL HAPSİ İSTENİYOR

21 Mart Pazartesi günü mahkemeye çıkarılan Zarrab'ın, tutuklanmasına karar verildi. ABD’de 75 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı açıklanan Reza Zarrab, ‘dolandırıcılık, bankacılık sahtekârlığı ve karapara aklamak’la suçlanıyor.

AYNI SUÇLARDAN ARANAN 2 KİŞİ DAHA VAR

ABD Adalet Bakanlığı, kendi sitesinde yayınladığı açıklamada, Türkiye ve İran çifte vatandaşı 33 yasındaki Reza Zarrab'ın tutuklandığı açıklamasına ek olarak, İran vatandaşları olan 29 yaşındaki Camelia Jamshidy ile 65 yasındaki Hüseyin Najafzadeh'nin de aynı suçlamalarla aranmakta olduklarını belirtti.

Adalet Bakanlığı'nın açıklamasında, Reza Zarrab'ın işlediği suçlar ile ilgili olarak, Kraliyet Holding A.Ş., Durak Döviz , Al Nafees Döviz,; Royal Zümrüt Yatırımlar; Asi Kıymetli Madenler Turizm Otomotiv, ECB Kuyumculuk İç ve Dış Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Güneş General Trading LLC. gibi kuruluşların da adı geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.