Bu seneki Ribat Pennsylvania'da

Bu seneki Ribat Pennsylvania'da

ABDlde kurulu olan Wisdomnet, her yıl yaptıgı geleneksel buluşmalar ile Türk-Amerikan toplumunun entelektüel nabzını tutuyor.

ABD'de 2001 yılında Türk akademisyenler ve üniversite öğrencileri tarafından Elektronik posta grubu olarak kurulan ve 2006 yılında kurumsallaşma çalışmalarını tamamlayarak kâr amacı gütmeyen vakıf statüsüne geçen Wisdomnet, her yıl yaptıgı geleneksel buluşmalar ile Türk-Amerikan toplumunun entelektüel nabzını tutuyor. Yapılan yıllık buluşmalara "Ribat" ismini veren Wisdomnet, 2013 yılı ribatını 24-27 Mayıs tarihlerinde Pennsylvania Eyaleti sınırları içinde bulunan Lake Raystown Resort ve Conference Center'da yapacak. 

2013 Ribatının teması kapsamında , 3 günlük program süresince müslümanların siyasi, sosyal, iktisadi konularda geleceği üzerine bir dizi oturum yapılacak. 

Wisdomnet Başkanı Kemal Birtek 2013 yılı Ribatı için  "Geleceğin inşaası ve buna müslümanca bir bakış" temasını seçtiklerini ifade ederek ABD de yaşayan Türklerin ve Müslümanların geleceğin inşaasında önemli rol oynayacaklarını dile getirdi. Birtek, wisdomnet olarak müslümanların geleceğine ilişkin ortaya bir "gelecek projeksiyonu" koymak istediklerini belirtti. 

2013 Ribat programında "geleceğin inşaası" konusu alanlarında uzman  katılımcılar ile  konuşulacak ve entelektüel bir tartışma platformu  oluşturulacak.

2013 Ribatına iktisatçı Dr. Mustafa Özel, ilahiyatçı Mustafa İslamoğlu, konuk konuşmacı olarak katılırken Amerikan üniversitelerinden pek çok akademisyen ve düşünce kuruluşlarında görev yapan araştırmacılar bu  toplantıda yapılacak oturumlarda tebliğ sunacak.

Wisdomnet programı ve katılımcıların listesi
Mustafa İslamoğlu
  DR. Mustafa Özel
  Erol Aslan Cebeci
  Susan Douglass
  Raife Cebeci
  Behram Turan
  Ozlem Albayrak

image.png
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.