Rıdvan Dilmen: Burak çok özverili oynuyor

Rıdvan Dilmen: Burak çok özverili oynuyor

Ligin 32.haftasında Galatasaray sahasında Gençlerbirliği'ni yendiği maçı yorumcu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

Yüzde Yüz Futbol programında Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın çok iyi mücadele ettiğini söyledi ve Burak Yılmaz'dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

İşte Dilmen'in ligdeki ikincilik yarışı ve Galatasaray hakkındaki sözleri;

"GENÇLERBİRLİĞİ EKSİK GELDİ"

"İkinciliğin en değerli olduğu bir lig yaşıyoruz. Futbol tarihimizde böyle bir ikincilik mücadele yok. Hem manevi hem de maddi olarak çok değerli bir Şampiyonlar Ligi mücadelesi var. Galatasaray da, Beşiktaş da Şampiyonlar Ligi için artık bütün maçlara 3 puan için çıkacaklar." "Gençlerbirliği son maçlarda iyi puanlar topladı ama bugün çok eksik geldiler buraya. Beşiktaş'ın Kasımpaşa'ya olan favori durumuna göre Galatasaray daha favoriydi Gençlerbirliği'ne göre. Galatasaray ilk yarı hiç bir şey yapmadı ama ikinci yarıda baskı kurarak, sert oynayarak çok önemli bir maçı çevirdiler. Maçlar başladı ama Kasımpaşa 2-0 öne geçiyor ve Galatasaray 2-0 geriye düşüyor. Ama Mancini ikinci yarı her zaman olduğu gibi yine 3′lü savunmaya döndü."

"BURAK ÇOK ÖZVERİLİ OYNUYOR"

"Galatasaray taraftarları 3. gol gelene kadar "Mancini İstifa" diye bağırıyorlardı ama golden sonra "Şampiyonlar Ligi" diye bağırmaya başladılar. Selçuk, "of ne biçim oynadı" gibi bir şey demedik ama kestiği atakta çok önemli bir iş yaptı. Galatasaray ve Beşiktaş'ın mücadelesi artık önümüzdeki haftaya taşındı. Galatasaraylı Yekta Kurtuluş ve Gençlerbirliği'nden stoper Ahmet Çalık, ikinci sarıdan atılmalıydılar."

"Galatasaray, müthiş bir futbol oynamadı ama özveriyle, baskıyla, istekle çok önemli bir maçtan geriye düşmesine rağmen maçı kazanmasını bildi ve avantajını gelecek haftaya taşımış oldu. Burak son haftalarda eleştiriliyor ama geçen hafta da bu hafta da çok özverili oynuyor."

"HAYATIMDA MANCINI KADAR..."

"Galatasaray'ın puan başarısızlığın en önemli nedeni her maça farklı 11′ler ile çıkılmasının yanında oyun içinde futbolcuların pozisyonlarının çok değişmesidir. Mancini geldiğinden beri aynı şeyi söylüyoruz. Bu Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta böyled değil. İki takımın da klasik 11′ini sayabiliriz ama Galatasaray'da maalesef sayamıyoruz. Teknik adamlarda esneklik beklerim ama ben hayatımda Mancini kadar değişiklik yapan bir teknik adam görmedim."

"Taraftarlar tam protesto edecekken skor 2-1′e geldi. Biraz daha bekleyelim derken 2-2 oldu. Duraklamalarda tam protestoya hazırlanırken 3-2 oldu. Bu da takım ile taraftarı yine bir araya getirdi. Diğer şubeleriniz ne kadar iyi olursa olsun lokomotif olan futboldur. Bugün Galatasaraylı taraftarlara sorun. Türkiye Kupası mı yoksa Şampiyonlar Ligi mi diye soralım. Hepsi Şampiyonlar Ligi der.

Galatasaray 13, 14 yıl şampiyon olmadığı yıllar dahi bu kadar eleştirilmedi. Ama Galatasaray, UEFA ve Süper Kupası'nı kazanarak ülke futbolunu çok üst seviyeye çıkardı. Galatasaray'ın son yıllardaki şampiyonluklarını, Avrupa başarılarını gören taraftarlar da bu çıtanın yükseltilmesi Galatasaray taraftarlarını sabırsız bir hale getiriyor. Başarısızlık için tahammülleri olmuyor."

"TERİM TAKIMDA KALSAYDI..."

"Ben daha çok teknik anlamda yorum yapıyorum. O yüzden Galatasaray'ın iyi futbol oynadığını söyleyemeyiz. Fatih Terim takım takımın başında kalsaydı eğer şampiyon olmasalar dahi puan farkı bu kadar açılmazdı.

"Beşiktaş maçın başından sonuna kadar oyunu hak eden taraf oldu. Beşiktaş'da sezonun en iyi oyuncusu Veli oldu. Bu sezon 3 gol attı. Veli'ye göre fazla olabilir ama daha fazla da atabilirdi. Yabancı kontenjanı tartışmaları devam ediyor. Beşiktaş'ın yabancı sınırlamasıyla ilgili olan direnci bence haklı çünkü ona göre plan, program yapmıştı."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.