Rıdvan Santos'un notunu verdi

Rıdvan Santos'un notunu verdi

Taraftarın gözü onların üzerindeydi. Jo ve Santos ilk kez lig maçında forma giydiler.. Peki performansları nasıldı?

Rıdvan Dilmen Dos Santos için "Çok penaltı yaptırır, pırpır oyuncu. Ali Sami Yen'de tribünleri ayağa kaldırır. Çok çabuk oyuncu. Ama Galatasaray'ın ihtiyacı yoktu" ifadelerini kullandı.

Dilmen Jo için de "kumaşı var, kafaya çıkıp çıkmadığını görmedik. Jo'yu da beklemek lazım." dedi.

Rıdvan Dilmen NTV'de yayınlanan "%100 futbol" programında bu ikilinin Deniz maçındaki performansını değerlendirdi.

Santos çabuk toparlar

Rijkaard doğru bir şey söyledi bu oyuncular çoktandır maç oynamıyorlar. Devre arası da geçirmemişlerdir muhtemelen. En büyük hamisi özellikle Santos'un hem çabuk oyuncu olması hem de küçük oyuncu olması yani fizik olarak. Çok çabuk toparlayabilir.

Jo'nun toparlaması uzun sürebilir. Onun da zaten geçen maçta oyunun son bölümünde soktu. Burada da uzun süre oynattı. Kupa da da olması maç performansını artıracaktır. Ama burada adale sakatlığına Jo gibi oyuncuların dikkat etmesi gerekebilir.

Çok penaltı yaptırır

Santos çok penaltı yaptırır. Dört beş tane penaltı yaptırır. Dik giden bir oyuncu. Çabuk, dar alanda kat eden bir oyuncu. Hakemler için zor bir oyuncu.

Geniş alanda birebirde adam geçer

Son anda dürter penaltı yaptırır. Skoru yaptığınız zaman geniş alanda yakaladığı zaman birebirde geçebilecek oyuncu. Barcelona alt yapısında yetişmiş.

Santos yatırım yapılabilecek oyuncu. Günümüz futbolu için çok genç yaşı.. Galatasaray nedense bonservisini açıklamıyor. Atıyorum 4 milyon euro ise o oyuncuya yatırım yapılır. Çünkü kapalı kutu bir oyuncu değil. Türkiye liginde çok oyuncu attırır. Kırmızı kart görürler..

Adam kovalamaz

Kendisinin de söylediği gibi kenar oyuncusu ve forvet arkası oyuncu. Santos'tan sağ açık oynarken sol bek kovalamasını beklemeyin. Adam markajı yapan kovalarken göremeyiz. Yapısı o değil. O ceza sahası civarında ikiye birle gidip pozisyona girebilir.

Ali Sami Yen'de tribünleri ayağa kaldırır

Tekrar söylüyorum. Ali Sami Yen Stadı'nda tribünleri ayağa kaldıracak özellikleri var. Ama bir Arda değil. Arda daha oturaklı. Daha kalçasını kullananan oyuncu. Ama bu pırpır.

Ama çok oyuncu attırır. İhtiyacı var mı? Tekrar söylüyorum. Bu kadro yapısında Galatasaray'ın ihtiyacı yoktu.

Jo uzaydan gelmedi

Geniş alanda oynadılar. Baskı kurmadılar. Kafaya çıkıp çıkmadığını görmedik. Sadece birebir geçip kalecinin kurtardığı pozisyonu var. Belli kumaşı var.

Sonuçta iyi bir oyuncu. Galatasaray'ın forvetinde oynmak için uzaydan gelmenize gerek yok. Yaratıcı oyuncuları var arkasında. Bir şekilde gol atarsınız. Jo'yu da beklemek lazım. Ama şu var, Nonda yok, Baros sor işareti. Galatasaray'ın santraforu yüzde yüz olmasa da Jo.. Beli oldu artık.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :