Rijkaard'tan derbi yorumu

Rijkaard'tan derbi yorumu

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Fenerbahçe derbisini yorumladı

Rijkaard'ın maç sonu açıklamalarından Ajansspor tarafından derlenenler şu şekilde:


"Maçı kaybettik. Çok iyi başlayamadık, biraz da gergin başladık. Rakip gol buldu, golden sonra biraz kontrolü elimize aldık diyebilirim. 2-1’i bulduğumuz zaman biraz ümitlendik, rakip de bence tedirgindi. 10 kişi kalmamıza rağmen beraberliği yakalamak için çok önemli bir fırsat yakaladık. Aydın’ın kaçırdığı pozisyonun kırılma anı olduğunu söyleyebilirim.
Bu tip maçların tansiyonu yüksektir. Kötü başladık golden sonra oyunun kontrolünü elimize geçirdik ama yetmedi.

Bugün Arda ve Elano iyi çalıştı diyebilirim. Elano’yu çıkardım diri kuvvete ihtiyacamız vardı. Arda’ya çok fazla baskı yaptılar, fazla alan bırakmadılar. Ama ne olursa olsun Arda bizim için önemli bir futbolcu, büyük bir futbolcu.

Burası zor bir sdatat olabilir ama Fenerbahçe'yi bu statta da yenebiliriz. Keita atılmasaydı, böyle provakasyonların olabileceğini maç öncesi konuştuk. 10 kişi kalmasaydık farklı olabilirdi. Keita atılana kadar gayet iyi oynuyorduk ama atıldı. Kızgın değilim ama üzgünüm. Bu tür provakasyonların olacağını ve 11 kişi bitirmemiz gerektiğini maç öncesi konuştuk. Böyle bir olayı yaşattığı için üzgünüm, umarım kendisine bir ders çıkarır."

Etiketler :