Rıza Kayaalp, umutları boşa çıkarmadı

Rıza Kayaalp, umutları boşa çıkarmadı

2012 Olimpiyat Oyunları'nda Rıza Kayaalp, umutları boşa çıkarmadı. Grekoromen güreş 120 kiloda milli sporcumuz, Türkiye'ye Londra'da ilk madalyasını kazandırdı. Maçtan sonra Kayaalp'i kutlamak için arayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç oldu.

Grekoromen güreşte, 120 kilo yarı finalinde 2008 Olimpiyatları şampiyonu Kübalı M.Lopez Nunez'e 2-0 kaybeden Rıza Kayaalp, bronz madalya mücadelesinde Gürcü rakibi Pherselidze Guram'ı 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmada ilk periyodu 1-0 önde kapayan Kayaalp, ikinci periyotta da rakibine 1-0 üstünlük kurarak, bronz madalyanın sahibi oldu.

Müsabakanın ardından büyük bir mutluluk yaşayan Rıza Kayaalp, Türk bayrağı ile minderde tur attı. Salonda bulunan Türk seyirciler de tezahüratlar ve alkışlarla Kayaalp'i kutladı.

Excel Arena'da düzenlenen madalya töreninde Rıza Kayaalp'in madalyasını Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Uğur Erdener taktı. Kayaalp, madalya töreninin ardından Türk seyircilerin olduğu bölüme giderek, taraftarları selamladı.

ÇEYREK FİNALDE ABD'Lİ RAKİBİNİ DEVİRDİ

Rıza Kayaalp, çeyrek final mücadelesinde Amerika Birleşik Devletleri'nden Dremiel Despon Byers 2-0 yenerek, yarı finale yükselmişti.

"DAHA ÇOK MADALYA ALACAĞIM"

Madalya töreninin ardından soruları yanıtlayan milli güreşçi, “Burada ilk madalya alan sporcu olduğum için çok mutluyum. İnşallah bu diğer sporcu arkadaşlarıma moral olur. Ne kadar tecrübeli olursak olalım bizim de stresimiz vardı” diye konuştu.

Grekoromen güreş müsabakalarının ilk gününde Selçuk Çebi'nin yenilmesinin üzerlerindeki baskıyı artırdığını dile getiren Kayaalp, “Biz ondan da altın madalya bekliyorduk. Bugün kendimi çok iyi hissediyordum. Ufak tefek bazı hatalar oluyor. Yaşım genç olduğu için buna tecrübe olarak bakıyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye adına 12-13 yıl daha madalya mücadelesi vermek istediğini belirten milli sporcu, bundan sonraki olimpiyatlarda Türkiye'ye altın madalyayla dönmeyi hedeflediğini kaydetti. Kayaalp, “Avrupa ve dünya şampiyonu olduğum gibi bunu başaracağıma da eminim. İnşallah bir gün olimpiyat şampiyonu olacağım” dedi.

Kaybettiği yarı final maçını da değerlendiren milli güreşçi, “El bağlamada hata yaptım. O halimle bile zor çırptı beni, ellerim açık olsaydı onu yapamazdı. Oradaki bir anlık hatam maçı kaybetmeme vesile oldu” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın müsabaka sonrasında kendisini aradığını aktaran Kayaalp, Bakan Kılıç'ın ilk madalyayı kazanan sporcu olduğu için kendisini tebrik ettiğini söyledi.

BOZDAĞ'DAN KUTLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Londra 2012 Olimpiyatları'nda Türkiye adına ilk madalyayı kazanan Rıza Kayaalp'i kutladı.

Bozdağ, Twitter hesabından, Londra 2012 Olimpiyatları'nda grekoromen güreşte 120 kiloda bronz madalya kazanan Rıza Kayaalp'i gönülden kutladığını bildirdi.

Kayaalp'in kazandığı madalya ile hem Yozgat'ın hem de Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu belirten Bozdağ, “Bozok Yaylası'nın yiğit evladı, Yozgat'ın gururu hemşehrim Rıza Kayaalp'i olimpiyatlarda ilk madalyayı kazandırdığı için gönülden kutluyorum. Tebrikler Rıza” ifadelerini kullandı.

ALTIN MADALYA NUNEZ LOPEZ'İN

Excel Arena'da gerçekleştirilen 120 kilo finalinde Nunez Lopez, Estonyalı Heiki Nabi'yi yenerek altın madalyaya ulaştı. Nabi ise gümüş madalya aldı.
Nunez Lopez, yarı finalde de Rıza Kayaalp'i mağlup etmişti.

Bu sıklette bronz madalyaları Rıza Kayaalp ile İsveçli Johan Euren elde etti.

BİLİCİ'DEN ERKEN VEDA

Londra Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen güreşte 60 kiloda Rahman Bilici elendi. Excel Arena'da yapılan karşılaşmalarda ilk turda Japon Ryutaro Matsumoto'ya yenilen Rahman Bilici, rakibinin yarı finalde mağlup olmasıyla repasaj hakkını kaybetti.

AVLUCA 15. OLDU

Londra Olimpiyatları'nda grekoromen güreş 84 kiloda altın madalyayı Rus Alan Khugaev kazandı.

Excel Arena'da yapılan müsabakalarda, final maçında Mısırlı Mohamed Ebrahim Karam'ı 2-0 yenen Rus Khugaev altın madalyanın sahibi oldu. Khugaev'in gümüş madalyada kaldığı bu sıklette bronz madalyaları ise Kazak Danyal Gajiyev ile Polonyalı Damian Janikowski aldı.

Sabah seansındaki ilk maçında Polonyalı Damian Janikowski'ye 2-0 yenilen Nazmi Avluca, Polonyalı güreşçinin finale çıkamaması nedeniyle repesaj maçlarına kalamamıştı. Milli güreşçi, genel klasmanda 15. sırada yer aldı.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.