RİZE GRUBU'NUN 40. YEMEĞİ ADALET BAKANLIĞI ŞAŞMAZ TESİSLERİNDEYDİ.

RİZE GRUBU'NUN 40. YEMEĞİ ADALET BAKANLIĞI ŞAŞMAZ TESİSLERİNDEYDİ.

Ankara'daki 53 kişilik Rizeli bürokratlar grubu, her ayın ilk çarşamba günü akşamında gerçekleştirdikleri yemekli birlikteliklerinden 40. sını, Şaşmaz'daki Adalet Bakanlığı Yarı Açık Cezaevi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

.
Nisan ayındaki yemeğin ev sahipliği, Eski Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürü Kenan İPEK, 7. AĞIR CEZA MAHKEMESİ Üyesi İbrahim Şahin, Tetkik Hakimi Tahir HIRSLI ve Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Strateji Dairesi Başkanı Faruk AKÇAY tarafından üstlenildi.
Yemekte şeref konuğu olarak Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığından Tümgeneral Sadık PİYADE ile Eski Adalet Bakanı ve Müsteşarı Fahri KASIRGA, Dr. Muzaffer Şahin ve İş adamı Hacı Selmanoğlu da yer aldı.
Alışıldığı şekilde ev sahipliğini üstlenen bürokratlar özlü hoş geldiniz konuşmaları yaptılar. Grubun gönüllü sekretaryalığını yürüten Eski MEB TTK Üyesi İrfan COŞKUN, yine katılımcılar arasında hoş sohbetlerin yaygınlaşmasında moderatör işlevini yerine getirdi.
Yemek esnasında Rize Grubu'yla ilk defa bir araya gelmiş olan kişilere hatıra olarak Mehmet ŞAMLIOĞLU ürünü birer isimlik sunulması geleneği de bozulmadı.
Kimya Yüksek Mühendisi Bahattin Karagöz'ün YGS birincisi olan kızı Zeynep Nur Karagöz'den dolayı grup üyeleri hemşehrilerini kutladılar. Bu arada üç yıl önce Sadık PİYADE Paşanın kızının da aynı sınavda Türkiye birincisi olduğu hatırlatıldı.
Prof. Münir DEMİRCİ, Eski TBMM Genel Sekreteri Saadettin KALKAN, Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet ÖZYANIK, TMO Şube Müdürü Nazmi AKIN, Eski Bakan Fahri KASIRGA nükteli ve değerlendirmeli kısa konuşmalar yaptılar. Sayın KASIRGA, ''Bir zamanlar köpek bile bağlanmaz durumda olan bu yerleri insanca ceza çekilir ve insanları iş sahibi yaparak tahliye sonrası topluma kazandırıcı yerler haline getirmek, Sayın Genel Müdürüm Kenan İPEK ile bize nasip oldu.Bu servis buradaki cezalarını çekmekte olan mahpusların sayesindedir, Allah düşürmesin ama bu yediğiniz bir hapishane yemeğidir. Sivillere de açıktır. Burada hem piknik yapmaya gelebilir hem de yarı açık cezaevi hükümlülerinin ürettiği ürünlerden de satın alabilirsiniz. Bu anlayış ve kurumlaşmanın sürdürülebilir olmasını temenni ederim.'' dedi.
Kimya Yüksek Mühendisi Bahattin KARAGÖZ'ün dile getirdiği Kemal BOZKURT'a ait www.habername.com sitesinin takip edilmesi ve gazeteci-yazar Metin TOPÇU tarafından önderliği yapılan Ardeşen'de bir Rize Hava Alanı yapılması konuları müzakere edildi. Hava alanı konusunda grubun bir heyet teşkil ederek ilgili kurumlar nezdinde gerekli temasları yapmasına sıcak yaklaşımlar sergilendi.
Bu arada Ankara'da birinci dereceden memur hemşehrimiz bulunduğu halde, yetkili pozisyonlara gelebilmiş olanların çok erken sürede etkisiz duruma çekilmekte oldukları, pek çok bürokrat hemşehrimizin de hemen hemen hiç değerlendirme imkanlarına kavuşturulamadığı gibi yakınma konuları da paylaşıldı.
Galatasaray Futbol takımımızın maçından dolayı saat 19.00'da başlayan birlikteliğin 21.15'te bitirilmesi ortak isteği doğrultusunda, Mayıs ayında başka bir yerde buluşmak üzere vedalaşıldı.
Rize Grubu, üyeleri arasında samimi bir gönüllü birlikteliği sürdürerek Ankara'dan Rize'ye yönelik hizmetlerin daha kolay sağlanmasına katkı koymaya da hazır olduğunu ortaya koymuştur. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.