Rize Ticaret Borsası'ndan  Cerrah’a Rize çayı

Rize Ticaret Borsası'ndan Cerrah’a Rize çayı

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, bir parkta satıcının, "Kaçak çay içer misiniz?" sorusuna tepki gösterip "Kaçak sigara ve çay içerek PKK'ya destek veriyorsunuz" diyen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’a Rize çayı göndererek teşekkür etti.

Mehmet Erdoğan, Vali Cerrah’a Rize çaylarıyla birlikte bir de mektup gönderdiğini ifade etti. Başkan Erdoğan, mektupta şu görüşlere yer verdiğini belirtti:

"Doğu Karadeniz'de yaklaşık 205 bin aile geçimini çay üretimi ile sağlamaktadır. Milli ürünümüz olan çayımızı tehdit eden en önemli unsur kaçak çaydır. Kaçak çay özellikle, Doğu ve Güneydoğu'daki sınır kapıları ve sınır boylarından ülkemize sokulmaktadır. Ülke bütünlüğümüzü tehdit eden PKK terör örgütü, çay ve sigara kaçakçılarından vergi adı altında haraç almaktadır. Zaman zaman basına vediğimiz demeçlerde, 'Ha PKK kurşunu ha kaçak çay’' ifadesini kullandık. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 90'ıncı yıl kutlama etkinliklerinin ardından gündeme getirdiğiniz kaçak çay sorunu için bir Karadenizli, bir Rizeli ve Başkanı olduğum Rize Ticaret Borsası’nın çoğunluğu çay üreticisi olan üyeleri adına minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Konunun mahiyetini bu denli içtenlikle vurgulamanız, bizim için çok önemli olan bu konuyu ülke genelinde gündem yapmanız çok önemliydi. Bu vesile ile çok teşekkür ediyor, göndermiş olduğumuz güzel ülkemizin güzel çaylarından doya doya içmenizi diliyorum."

KAÇAK ÇAY TEKLİF EDEN SATICIYA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya ve Belediye Başkanı MHP’li Kadir Kara ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri sonrasında, İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı’nda halkla sohbet eden Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, yanına gelerek "Sayın Valim, kaçak çay içer misiniz?" diye soran seyyar satıcıya tepki göstermişti. Cerrah, satıcıya, "PKK’ya yardım etmek, Türk polisini, Türk askerini öldürsün istiyorsanız, Türk vatandaşlarını öldürsün istiyorsanız kaçak çay ve sigara için, kaçak benzin kullanın. Daha ne diyeyim size? Böyle bir Türk vatandaşı olur mu? 'PKK kahrolsun' diyorsunuz ama kaçak sigara ve çay içerek PKK ’ya destek veriyorsunuz. Nereye gitsem kaçak çay var. Böyle bir şey olamaz. Teröristler 30 Ağustos’ta sizin canınızı almaya çalışıyor. Trene bomba koymaya çalışıyor. Yola mayın döşüyor. Siz kalkıyorsunuz destek çıkıyorsunuz" diye çıkışmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.