Rize Yaylalarında Namaz Şenliği

Rize Yaylalarında Namaz Şenliği

Namaz Gönüllüleri Rize'de muhteşem kalabalığa seslendiler. Sonunda da çok güzel bir söz aldılar. Yayla şenlikleri NAMAZ ŞENLİKLERİNE dönüşüyor

12 Ocak salı akşamı Müsiad Rize şubesinin düzenlediği Namazla Diriliş Programı İsmail Kahraman kültür merkezinde yapıldı. Namaz Gönüllüleri Platformu adına iki kurucu üyesi olan Abdullah Yıldız ve habername.com yazarlarından Ahmet Bulut'un katıldığı programa ilgi oldukça yüksekti. Namaz çoşkusuyla salona akın eden Rizeliler salonu hınca hınç doldurdular,merdiven boşlukları da dolunca kapalı devre ile alt kattaki salona da yayın verilerek gelenlerin geri dönmeleri engellendi.
 
Program Müsiad şube başkanı Cem Temizel Beyin açılış konuşmasıyla başladı.Programa Diyanet Eğitim Merkezi Hocalarından Yahya Alkın Hoca ve kursiyerleri, Çaykur genel müdürü Ekrem Yüce, İmam Hatip Lisesi müdürü Hızır Aktaş, TÜMSİAD başkanı Baki Fil ve birçok namaz sevdalısı katıldı.
 
Namaz Gönüllüleri güniçinde de önce imam hatip lisesinde öğrecilere özel bir seminer verdiler. Öğrenciler programı adeta nefeslerini keserek gözyaşları ile takip ettiler. Kitap imzasında uzun kuyruk oluşturdular. Yazarlarla sohbet etme imkanı buldular. Bizlerde namaz gönüllüsü olarak hizmet etmek istiyoruz diyerek duygularını paylaştılar.
 
Programda Abdullah Yıldız Hz Şuayb'ın as.namazını ve onun günümüze yansımalarına değinerek, Namazın hayata müdahalesini anlattı. Kelime-i tevhidin hayata bakan yüzünü namazda görürsünüz. Namaz kılanın hayatını Allah belirler. Namazda Allah var ticarette Allah yoksa, Allah karışmıyorsa o namaz problem var demektir. Diyerek konuşmasını sürdürdü.
 
Ahmet Bulut ise Peygamber Efendimizin sav hayatında namaz coşkusunu anlattı. Dört yıldır Türkiye'yi karış karış dolaşan Namaz Gönüllülerinin smeresini paylaşarak Rize'deki sivil toplum kuruluşlarına bir teklifte bulundu. Yaz aylarında yapılan Yayla Şenliklerini Namaz Şenliğine dönüştürerek, oraya gelen gençlerimize namazın güzelliklerini anlatarak namazsızlık hastalığının giderilmesi için birlikte çalışma yapmak istediklerini bildirmesi üzerine salondaki izleyicilerin alkış tufanıyla konuşması bölündü. İnşallah bu alkışların fiiliyata dönüşmesi temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.
 
Bundan sonra kitap imzasına geçildi. Yazarların etrafını saran Rizeliler kısa zamanda kitapları bitirdi. Uzunca süre kitap imzası ve sohbet devam etti.
 
Gözyaşları ile programı izleyen Rizeliler tekrarının ne zaman yapılacağını sordular. Ve işte programı izleyenlerden iki kişinin değerlendirmesi:
 
Selamun Aleyküm,değerli hocam
Allah sizden razı olsun.ben rize ilahiyat
fakültesinde okuyan bir öğrenciyim dün akşam rize kültür merkezinde olan namazla ilgili konferansınızda bulunma şerefine nail oldum.çok şeyler öğrendim inşallah bu öğrendiklerimi önce ben uygulayıp sonra çevreme anlatacağim.bu arada dün akşam yaylada namaz şenliği yapalım dediniz bu çok güzel bir fikir inşallah gerçekleşir.ben geçtiğimiz yıl rize imam hatip lisesinden mezun oldum orada 2009 yılında İsmail TOPRAK hocamızın önderliğinde bizde bir namaz seferberliği başlattık kardeşlerimize elimizden geldiğince namazı anlatmaya çalıştık,çalışıyoruz da.bence bu imam hatipli ,ilahiyatlı kardeşlerimin boynunun borcudur.Rabbim hepimizi hakkıyla namaz kılanlardan eylesin.Allah size uzun hayırlı ömürler versin hocam.
 
Sayın Ahmet hocam ben rizeden 23 yaşında bir kardeşinizim. Bu mesajımı rizede verdiğiniz o muhteşem konferanstan eve döndükten sonra yazıyorum.Hala etkisindeyim ve bir çok insan da öyle.Allah sizlerden razı olsun ALNINIZ SECDEDEN KALKMASIN İNŞALLAH. Birilerinin namazı dert edinmesi,bu dertle dertlenmesi gerekiyordu ve çok şükür ki sizin gibi değerli hocalarımız imdadımıza yetişti,bu açlığımızı ve açımızı sizler kapatıyorsunuz. Bende Rabbim için bişeyler yapmalıyım, dirilmeliyim, dinimi tebliğ etmeliyim diye kendimi bir sorumlulukta hissederken ne hükmüm var ne yapabilirimki ben diyede bir huzursuzluğa düşüyordum.Ama öyle örnekler sundunuz ki bizlere kör olan sakat olan kardeşlerimiz ne güzel işler başarmışlar Allah onlardan razı olsun. Demekki söylediğiniz gibi İman en bükük imkan. Bu anlamda kendimi sorgulamama vesile oldunuz. Bellimi olur yaylada namaz şenliği için koşturmakta bizlere nasip olur belki. Son olarak ulaşılmaz olmadığınız için sadece ekranda kalmadığınız için iletişim imkanı verdiğiniz için Rabbim sizlerden razı olsun. Sizlere sağlık,sıhhat ve imkan nasip eylesin. Davanızı mübarek eylesin. Namazla dirilmek duasıyla Gönlümüzün sahibine emanet olun.
 
 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :