Rize'de klor tüpü patladı!

Rize'de klor tüpü patladı!

Patlama sonucu çevreye yayılan klor ve çeşitli gazlardan 60 kişi zehirlendi

 

Rize’nin Yeniköy mahallesinde bir hurdacıda bulunan klor tüpü bilinmeyen bir nedenle patladı. Patlama sonucu çevreye yayılan klor ve çeşitli gazlardan 60 kişi etkilendi.

Edinilen bilgiye göre, iftar saatlerinde Yeniköy mahallesinde bulunan bir hurdacıda nereden alındığı belli olmayan bir klor tüpü büyük bir gürültü ile patladı. Nedeni belirlenemeyen patlama sonucu şiddetli yağmur yağışının da etkisi ile çevreye yayılan klor gazı ve çeşitli gazlar nedeniyle çok sayıda vatandaş zehirlendi. Hastanelere başvuran vatandaş sayısı 60’a ulaşırken, görgü şahitleri bir patlama sesinin ardından çevreye ağır bir koku yayıldığını ve gözlerinde ve genizlerinde yanma meydana geldiğini söylediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, zehirlenmelerin nedenini araştırdıklarını belirterek “Tam olarak gazın menşei belli değil, araştırmalarımız sürüyor” derken, İtfaiye görevlileri zehirlenmelerin klor gazından olduğunu iddia ediyor. Polis ekipleri Yeniköy mahallesinde vatandaşları uyararak evlerinin pencerelerini kapatmalarını istedi.

Etiketler :