Adanaspor 3-1 Ç.Rizespor

Adanaspor 3-1 Ç.Rizespor

Rizespor, Adanaspor deplasmanında 3-1 mağlup oldu.

Süper Lig yolunda heyecan dorukta.. Bank Asya 1. Lig'de, Play-off yarı final ilk maçında Adanaspor, 5 dakika içinde bulduğu gollerle Çaykur Rizespor'u devirdi, salı günkü rövanş öncesi avantajı kaptı..

Süper Lig'e çıkacak 3. takımın belli olacağı Bank Asya 1. Lig yarı final ilk maçında Adanaspor ile Çaykur Rizespor Adana 5 Ocak Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Adanaspor karşılaşmaya Zülküf, Koray, Tuna, İlkem, İzzet, Adnan, Kibong, Barbaros, Talha, Mbilla, Burak 11'iyle başlarken konuk Ç.Rizespor, Ramazan, Sezer, Mesut, Fahri, Murat, Osman, Cumhur, Cenk Ahmet, Erkan, Bikoko ve Şahinali 11'iyle sahadaki yerini aldı.

Karşılaşmaya ev sahibi Adanaspor etkili başladı. Rize kalesinde ilk dakikadan itibaren gol arayan ev sahibi ekip yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Maçın 15. dakikasında itibaren oyunda dengeyi kuran Çaykur Rizespor, Adanaspor kalesinde zaman zaman etkili pozisyonlar yakaladı. Mbilla ile pozisyonlar yakalayan Adanaspor aradığı golü bir türlü bulamadı.

Mücadelenin ilk 30 dakikası orta saha mücadelesi ile geçilirken ilk yarının sonlarına doğru Adanaspor, Rize kalesine iyice yüklenerek galibiyet golünü aramaya başladı.

41. dakikada Adanaspor Tuna Üzümcü ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Kale önünde topla buluşan Tuna topa zor pozisyonda dokundu ama top üstten dışarı çıktı.

Adanaspor son dakikalarda oldukça etkili gelmeye başladı. Kibong'nın ceza sahası dışından çektiği şut direkten döndü. Direkten dönen topu önünde bulan Talha pozisyondan yararlanamadı.

İlk yarının kalan dakikalarında da gol olmayınca iki takımda soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

Adanaspor ikinci devreye de hızlı başlayan taraf oldu. İlk yarının ilk dakikalarında Rize kalesinde etkili olan Adanaspor, Adnan ile gol pozisyonundan yararlanamadı. Kullanılan köşe vuruşunda topla buluşan Adnan, ceza sahasının sağ köşesinden sert vurdu top az farkla auta çıktı.

Adanaspor aradığı golü 55. dakikada Barboros ile buldu. Ceza sahasının sol köşesinden gelen ortaya kale önünden iyi yükselen Barboros topu ağlara göderdi:1-0.

Adana 5 Ocak Stadı'nda goller arka arkaya gelmeye başladı. Bu sefer Adanaspor'da sahneye çıkan isim Mbilla oldu. 57. dakikada topla ceza sahası içine giren golcü oyuncu aşırtma bir vuruşla kaleci Ramazan'ı avladı ve farkı 2'ye çıkardı.

Adanaspor'da Mbilla fırtınası durmak bilmedi. Kamerunlu yıldız ikinci kez sahne aldı ve farkı bu sefer 3'e çıkardı:3-0. Kale önünde topa iyi yükselen Mbilla güzel bir kafa vuruşu ile takımını 3-0 öne geçirdi.

Kaelesinde 3. golü gördükten sonra toparlanan Rizespor farkı azaltmak için Adanaspor kalesine yüklenmaya başladı ve 62. dakikada Jallow ile farkı 1'e indirdi:3-1.

Karşılaşmanın kalan dakikaları karşılık ataklarla geçilirken iki atkımda başka gol bulamadı ve mücadele Adanaspor'un 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İki takımı ikinci kez karşı karşıya getirecek rövanş karşılaşması 22 Mayıs Salı akşamı Yeni Rize Şehir Stadı'nda saat 18.30'da başlayacak. Bu maçı ise Yunus Yıldırım yönetecek.

Bu müsabakalarda galip gelen takımlar tarafsız sahada tek maç eleme usulünde final müsabakası yapacak. 27 Mayıs Pazar akşamı oynanacak finali kazanan kulüp, Spor Toto Süper Lig'e yükselecek.

ADANASPOR: 3 - ÇAYKUR RİZESPOR: 1
Stat: 5 Ocak
Hakemler: Süleyman Abay, Cemal Bingül, Mustafa İspiroğlu
Adanaspor: Zülküf, Koray, Mbılla (Dk. 87 Yaser ), Adnan, Kibong, Burak (Dk. 74 Rahman ), Barbaros, Tuna, İlkem, Talha (Dk. 90 Okan ), İzzet
Çaykur Rizespor: Ramazan Kurşunlu, Sezer, Mesut, Cumhur, Fahri (Dk. 79 Ramazan Durdu ), Bikoko, Şahinali, Cenk (Dk. 59 Jallow ), Murat Sözgelmez (Dk. 79 Engin ), Erkan, Osman
Goller: Dk. 55 Barbaros, Dk. 57 ve 60 Mbilla (Adanaspor), Dk. 62 Jallow (Çaykur Rizespor)
Sarı Kartlar: Dk. 22 Cumhur, Dk. 28 Osman, Dk. 45 Sezer, Dk. 71 Murat (Çaykur Rizespor), Dk. 39 İlkem, Dk. 63 Kibong, Dk.90 2 Barbaros Dk.90 3 Zülküf (Adanaspor)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.