Roketli Saldırı: 6 Asker Şehit

Roketli Saldırı: 6 Asker Şehit

İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığına saldırı. Üç Asker Şehit olurken 8 asker de yaralı.

Edinilen bilgiye göre, ilçe girişindeki Modernevler Mahallesi'nde bulunan Deniz İkmal Destek Komutanlığına, Adana-İskenderun Otoyolundan teröristler tarafından roketatarlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 askerin şehit olduğu, 9 askerin yaralandığı bildirildi.

Askerler tarafından da ateş açılmasıyla bölgede çatışma yaşandı.

Bölgeye, çok sayıda Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ile İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler sevk edildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Resmi ziyaret için Şili'nin başkenti Santiago'da bulunan Başbakan Erdoğan'ın, İskenderun'daki saldırı olayıyla ilgili olarak Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile sürekli irtibat halinde olduğu belirtildi. Konuyla ilgili Başbakan Erdoğan'a sürekli bilgi verildiği öğrenilirken, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile de telefonda görüşüldüğü ve Vali Lekesiz'in yaralıların bulunduğu yere gideceği kaydedildi. 

Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili sürekli bilgi aldığı ve özellikle yaralıların durumunu yakından takip ettiği ifade edildi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Roketatarlı saldırıda şehit olan Mehmetçiklerin isimleri: Kenan Oğuz Arbay, İsmail Kartal, Erol kaplan, Serhat Aslan, Ümit Akbulut, Erhan Terlemez. 

Yaralı askerlerin isimleri: Mehmet Aynur, Osman Toplu, Taner Adıyaman, Nedim Çapıntüre, Siyamet Kılıç. Diğer yaralı 4 yaralı askerlerin isimleri tespit edilmeye çalışılıyor

Etiketler :