Roma'da müthiş maç! Tam 6 gol vardı

Roma'da müthiş maç! Tam 6 gol vardı

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 7. ve son hazırlık maçında Salih Uçan'ın da formasını giydiği Roma ile karşılaştı.

Roma Olimpiyat Stadı'nda, İtalyan ekibinin sezon açılışı için oynanan mücadele 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 32. dakikada frikikten Bruno Alves, 51. dakikada penaltıdan Kuyt ve 58. dakikada Moussa Sow kaydetti. Roma'nın golleri ise 27. dakikada penaltıdan Francesco Totti, 82. ve 87. dakikalarda Destro'dan geldi. Fenerbahçeli eski oyuncu Salih Uçan karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı ve 69. dakikada Totti'nin yerine oyuna dahil oldu.

Bu mücadelenin ardından sarı-lacivertliler sezon öncesi hazırlık maçlarını tamamladı. Fenerbahçe, 25 Ağustos tarihinde Galatasaray ile Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya gelecek.

SALİH UÇAN KULÜBEDE

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal mücadeleye Volkan, Caner, Bekir, Alves, Gökhan, Raul, M. Topal, Alper, Kuyt, Sow ve Emenike 11'i ile başladı. Roma da, ideale yakın bir kadro ile sahada yer alırken, Salih Uçan kulübede şans bekledi.

İlk dakikalarda iki ekip de orta sahada bol pas hataları sonucunda hücum bölgesinde etkili olmayı başaramadı. Mücadelede ilk tehlikeli atak, 17. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Sağ kanattan hızlı bir şekilde bindirme yapan Gökhan, ceza alanı içinde bir anda De Sanctis ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda İtalyan kaleci topu zorlukla kornere çeldi.

PENALTI İLE TOTTI; FRİKİK İLE ALVES!

20. dakika sonrasında daha etkili bir görüntüye bürünen Roma, sarı-lacivertlileri rahatsız etmeye başladı. Başkent temsilcisi, karşılaşmanın 27. dakikasında, Raul Meireles'in ceza alanı içinde Gervinho'yu düşürmesi ile penaltı kazandı ve topun başına gelen kaptan Totti de ağları sarstı ve takımını öne geçirdi.

Bu golün yaklaşık 5 dakika sonrasında, yaklaşık 30 metreden bir frikik vuruşu kazanan Fenerbahçe'de topun başına Bruno Alves geldi. Sezon öncesinde attığı frikikler ile dikkat çeken sarı-lacivertlilerde, bu sefer Portekizli çok güzel bir vuruş ile golü buldu ve mücadeleye beraberlik geldi.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 1-1 beraberlikle gitti.

FENERBAHÇE 2. YARIDA ÇOK HIZLI

Mücadelenin ikinci yarısında dha istekli, hırslı bir görüntüde başladığı göze çarpan Fenerbahçe, aradığı golü de 51. dakikada buldu. Sarı-lacivertlilerde sol çizgiden aldığı topu ceza alanı içine kadar sürükleyen Alper Potuk, Astori'nin müdahalesi ile yerde kaldı ve maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Fenerbahçe'de topun başına gelen Kuyt, köşeye yaptığı vuruş ile takımını öne geçirdi.

Bu golün sonrasında da oyunun hakimiyetini kaybetmeyen Fenerbahçe, 58. dakikada Moussa Sow ile 3. golü de buldu. Emmanuel Emenike'nin sağ kanattan yaptığı ortaya arka direkte hareketlenen Sow, rahat bir vuruş sonrasında farkı 2'ye çıkardı, skor 3-1 oldu.

DESTRO OYUNA GİRDİ, 2 TANE ATTI!

Bu dakikanın ardından iki takım da üst üste oyuncu değişiklikleri yapmaya başladı. Roma'da Salih Uçan, 69. dakikada Francesco Totti'nin yerine oyuna girerek, eski takımına karşı ilk kez sahada yer aldı.

Roma 82. 85. dakikalarda, 69. dakikada oyuna dahil olan golcü oyuncusu Mattia Destro ile 2 gol buldu ve mücadeleyi beraberlikle tamamlamayı başardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.