Obama'nın rakini Yahudi seçmene oynuyor

Obama'nın rakini Yahudi seçmene oynuyor

Romney, İsrail ziyaretinde "İran'a karşı yaptırımlar derinleşmeli ancak askeri bir saldırı için doğru bir zaman değil"

 

Amerika'da kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçilerin olası adayı Mitt Romney, İsrail'deki yoğun temaslarını akşam saatlerinde tamamladı.

Sabah ilk olarak İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'le Başkanlık Konutu'nda bir araya gelen Romney, İsrail'in İran konusundaki gelişmelerde uyanık olması gerektiğini söyledi.

Önceki hafta ani bir kararla 70 gün önce katıldığı hükümetten çekilen Kadima Partisi lideri Shaul Mofaz ile de bir araya gelen Romney'in buradaki konuşmasında da konu İran'dı.

SALDIRI İÇİN DOĞRU ZAMAN DEĞİL

İran'a karşı yaptırımların derinleşmesi gerektiğinin altını çizen Romney, ''İran'a bir askeri saldırı için doğru zaman değil'' ifadesini kullandı.

Romney, akşam saatlerinde ise Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından kabul edildi.

"KUDÜS İSRAİL'İN BAŞKENTİDİR"

Natanyahu, görüşme sonrası, başkan adayı Romney'in ağlama duvarında yaptığı açıklamalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Yahudilerin binlerce yıl evvel yıkılmış olan bu şehri yeniden inşa ederek üç dini inanca da açtı. Kudüs, İsrail'in başkentidir ve hep öyle kalacaktır'' ifadesini kullandı ve konuğuna ''Mitt, Kudüs'e hoş geldin'' dedi.

Bir günlük ziyaretinde İsrail'e, ''seçilirsem İran konusunda sürekli yanınızda olacağım'' mesajını veren Romney, İsrail'den Amerika'daki seçimlerde desteklerini almayı umuyor.

NOT

İsrail Parlamentosu Knesset'in 1980'de onayladığı Kudüs Yasası'na dayanarak Kudüs'ü başkent ilan etmiştir. Ancak yasa Birleşmiş Milletler tarafından tanınmamaktadır. ABD dahil hiçbir ülkenin İsrail temsilciliği Kudüs'te değildir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.