Diyarbakır'da Ronaldo rüzgârı

Diyarbakır'da Ronaldo rüzgârı

Ünlü futbolcu Ronaldo, Türkiye'de 100 kişinin iş bulmasına yardımcı olacak. Ronaldo iç çamaşırlarının üreticisi Selga Tekstil'in Genel Müdürü Uğurlu, "Diyarbakır'a yatırım yapıyoruz. Açılışa Ronaldo'yu davet edeceğiz" dedi.

Dünyanın en çok kazanan futbolcularından Christiano Ronaldo, Türkiye'de istihdamın artmasına katkıda bulunuyor. Futbolcunun ismini taşıyan boxerların dünyadaki tek üreticisi olan Selga Tekstil, yeni yatırıma hazırlanıyor. Yatırımı çözüm sürecinin verdiği destekle Diyarbakır'a yapmayı düşünen Selga Tekstil, kapasiteyi artırmak için 100 kişiyi ekibine katmayı planlıyor. Ünlü tenisçi Caroline Wozniacki markalı iç çamaşırı üreten Selga Tekstil, 1 milyon liralık Diyarbakır yatırımıyla çalışan sayısını 100 kişi daha artıracak. Halen firmanın Zonguldak'taki fabrikasında 400 kişi çalışıyor.

DAVET EDECEK

Şirket, şu anda yılda 1 milyon adet boxer ve slip ihraç ediyor. Bu rakam2014'te 3 milyona çıkacak. Christiano Ronaldo'yu Türkiye'ye davet etmeyi düşünen Selga Tekstil Genel Müdürü Aykut Uğurlu, "Ronaldo gibi isimler programlarını aylar, yıllar öncesinden yapıyor. Bu nedenle biz teklifimizi yapacağız" dedi. 29 yıldır iç çamaşırı üreten Selga Tekstil, özellikle Kuzey Avrupa ve İskandinavya'nın önde gelen markalarıyla işbirlikleri gerçekleştirdi. Selga'nın fabrikasının iç piyasa da dahil aylık 750 bin adet üretim kapasitesi var. Burada ki 400 çalışan ile ayda 185 bin metre kumaş tüketimi gerçekleştiriliyor. Hummel, Levi's, Björn Borggibi dünyanın dev markalarına üretim yapan Selga Tekstil, yeni dönemde ünlü bir sporcuyla da anlaşmak üzere görüşüyor. 

YAZETE.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.