Sağlık-Sen Teknisyenler icin Dava Açtı

Sağlık-Sen Teknisyenler icin Dava Açtı

Röntgen Teknisyenlerinin Fiili Hizmet Süresi İçin Sağlık-Sen Dava Açtı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliklerine gönderilen, ağız ve diş sağlığı merkez ve hastanelerinin denetimli alanlarında çalışan ve şua izni kullanan röntgen teknisyenlerinin fiili hizmet süresi zammından da faydalandırılmamasına yönelik yazısı üzerine Sağlık-Sen tarafından yazının iptali için Danıştay’da dava açıldı.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ağız ve diş sağlığı merkez ve hastanelerinin denetimli alanlarında çalışan ve şua izni kullanan röntgen teknisyenlerinin fiili hizmet süresi zammından da faydalanıp faydalanamayacağı hususundaki tereddütleri gidermek üzere Sosyal Güvenlik Kurumuna sorduğu görüş üzerine SGK tarafından verilen cevapta, denetimli alanlarda çalışan ve şua izni kullanan röntgen teknisyenlerinin, çekim sırasında hastayı veya filmi tutmadığı, film çekimi sırasında faydalı ışın demetinin aksi yönde durduğu gerekçesiyle fiili hizmet süresi zammından faydalanamayacakları ifade edilmişti.

Sendikamız tarafından açılan davada 657 sayılı Kanunun 103. maddesinin son fıkrasında; “Hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir.” düzenlemesi ve 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu ile 5510 sayılı kanunun ilgili maddelerine vurgu yapılarak röntgen, radyum ve benzeri iyonizan radyasyonlarla sürekli çalışan sağlık çalışanlarının ekstra izin almasını gerektiren bir sağlık riskini yaşadığı belirtildi. Söz konusu personellerin fiili hizmet süresi zammından da yararlandırılmaları gerektiği ifade edilen dava dilekçesinde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun Genel Sekreterliklere gönderdiği yazının iptali istendi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.