Ömer Cihad Vardan'dan Taziye

Ömer Cihad Vardan'dan Taziye

(DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Bu menfur saldırıyı nefretle kınıyor; şahsım ve tüm DEİK ailesi adına Sayın Büyükel

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, "Bu menfur saldırıyı nefretle kınıyor; şahsım ve tüm DEİK ailesi adına Sayın Büyükelçinin yakınları başta olmak üzere, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı ve tüm Rus halkına en derin taziyelerimizi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Vardan, yaptığı yazılı açıklama ile kendisiyle şahsen tanıştığı ve Türkiye-Rusya ilişkilerinin bugünkü seviyesine getirilmesinde üstün gayret sarf ettiğini bildiği, Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendiğini dile getirdi.

Bu menfur saldırıyı nefretle kınadığını belirten Vardan, şahsı ve tüm DEİK ailesi adına Büyükelçi'nin yakınları başta olmak üzere, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı ve tüm Rus halkına en derin taziyelerini ilettiğini, bu menfur saldırıda yaralananlara da acil şifalar dilediğini kaydetti.

Vardan, bu alçak saldırının sadece Rusya'yı değil, aynı zamanda Türkiye'yi ve Rusya-Türkiye ilişkilerini de hedef aldığına dikkati çekerek, şu görüşlerini paylaştı:

"Terörü, terörün anlamını ve yol açtığı sonuçları çok iyi bilen, birebir tecrübe eden ve maalesef yaşayan bir ülke olarak bu acıyı çok iyi biliyor, anlıyoruz. Türkiye olarak, yıllardır terör olaylarıyla karşı karşıyayız ve teröre karşı mücadelemizi yılmadan hassasiyetle sürdürüyoruz. Bu tür olaylara karşı artık tüm dünyada ortak bir tavır takınılması gerektiğini düşünüyoruz. Umarım uluslararası toplumda terörle mücadele konusunda oluşacak ortak ve kararlı tavır ile bu tür olayların üstesinden geliriz ve bir daha hiçbir ülkede böyle bir olay yaşanmaz"

- "Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar"

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ise Büyükelçi Karlov'a yapılan saldırıyı kınadıklarını, sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılacağına inandıklarını bildirdi.

Bölgede yaşanan gelişmeler ve Türkiye-Rusya ilişkilerinin kırılganlığını ortadan kaldırma yolunda son dönemde atılan güçlü adımlar düşünüldüğünde, bu terör saldırısının amacının çok daha iyi anlaşılacağına işaret eden Olpak, "Görünen o ki terör örgütleri ve onların uzantıları, farklı yöntemlerle Türkiye'yi hedef alan bölgedeki varlığını sabote etmeye devam etme niyetindeler." ifadelerini kullandı.

Olpak, açıklamada şunları da kaydetti:

"Bu hain saldırının Türkiye, Rusya ve İran arasındaki Suriye görüşmesi öncesine denk gelmesi de bunu apaçık ortaya koymaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Büyükelçi Andrey Karlov, Türkiye-Rusya ilişkilerinin krizlerle boğuştuğu dönemde dahi olumlu bakış açısı ve tavırlarıyla tanınırdı. Değerli bir diplomatını kaybeden Rusya Federasyonu'na, Rus halkına ve Sayın Büyükelçi'nin ailesine en samimi duygularımızla başsağlığı diliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.