Rus gazeteci: Kebabın vatanı Türkiye

Rus gazeteci: Kebabın vatanı Türkiye

Rus gazeteci Türk mutfağını övdü: Kebabın vatanı Türkiye.

Rus haftalık Argumentı i Faktı gazetesi, Türk yemeklerini överek, "Kebabın vatanı Türkiye" dedi. Gazete, Türk yemek ve salatalarını sağlık açısından önemli besin ve vitamin deposu olarak da tanımladı.

Anna Pavlova imzası ile yayınlanan "İstanbul muftak sanatı" başlıklı yazısında Rus muhabir, İstanbul'da tadına baktığı leziz Türk mutfak ürünlerini övdü. Türk mutfağının dünyada ilk üç sıralamaya boşuna girmediğine de işaret eden muhabir Pavlova, "İstanbul'u ziyaret edeceksin ve Türk yemeklerinin tadına bakmayacaksın? Bu mümkün değil! Restoran, çaycı, lokanta ve Türk tatlısı satan sokak satıcıları, İstanbul'a gelen misafirleri ilgisiz bırakmıyor" şeklinde izlenimlerini aktardı.

İstanbul gibi turistik mekanda yemek fiyatlarını da çok ucuz bulan muhabir, "Uygun bir öğlen yemeği ve çayın fiyatı size 10-12 liraya patlar. Ki bu da bizim Rusya parasıyla yaklaşık 200 ruble. Takdir edersiniz ki çok uygun fiyat. Üstelik bu tür yemekten pis boğaz bile aç kalmaz" diye espri yapıyor.

Yemek ürünlerini çeşit çeşit sıralayan ve zeytin yağlı nefis kokulu salataları öven muhabir Pavlova, Türk ekmeğine de "bayıldığını" saklamıyor. Muhabir, "Belki de Türk fırıncılarının gizli bir pişirme reçetesi var ki, ekmekleri fevkalede leziz. Ekmek masaya sımsıcak, taze geliyor" diye anlattı.

Türk kebablarını da öven Rus muhabir, "Şiş kebabın veya burada denilen şekliyle kebabın vatanı Türkiye diye biliniyor. Bin yıl öncesinde kurban etinden kızartılan kebaba zeytin yağı ve bal da katıyorlardı. Bugün ise hem balık hem de kuş etinden de hazırlanıyor. Ama zannetmeyin ki İstanbul halkı devamlı kebap yiyor. Sıradan bir aile için kebap bayram yemeği olmasa da en azından pazar tatili yemeği. Nasıl bizde Rusya'da kebap için arkadaşlarla doğa ortamına gidiliyorsa, İstanbullular da bahçede aile dostları ortamında kebap yapıyor. Bahçesi olmayan ise parka gider" dedi.

Türkiye'de müşteriye hizmet super!

Türk restoran ve kafelerde müşterilere yönelik hizmeti çok olumlu değerlendiren muhabir, "Altını çizerek belirtmek gerekir ki, müşterilere hizmet veren personel için tüm ziyaretciler aynı: Farketmez, ya yemek siparişi verdin ya da bir bardak çay istedin. Bir bardak çayın fiyatı da bizim parayla 20 ruble. Üstelik çay için sadece bir saatten fazla da oturabilirsin. Ama kimse size yüzünü buruşturmaz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Etiketler :