Ruslar Türkiye'ye akın ediyor!

Ruslar Türkiye'ye akın ediyor!

Türkiye yasağının kalkmasının ardından, Ruslar tur operatörlerine koştu. Bu sefer uçak krizi çıktı. Rus havayolları talebe yetişemedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yönelik seyahat yasağını kaldırmasının ardından, Ruslar tur operatörlerine akın etti. Yoğun talep alan tur şirketleri, uçak krizi ile karşı karşıya kaldı. Uzmanlar, charter sorunları nedeniyle Rus turistlerin Türkiye'ye gitmekte sıkıntı çektiğini belirtti. Tur firmaları, talebe yetişebilmek amacıyla charter uçuşların artırılması için yetkililere çağrıda bulundu. Turistler ve tur operatörleri, charter uçuşların süratle organize edilmesini talep ederek, Türk havayolu firmalarının da Rus havayolu şirketlerine uçak desteğinde bulunmalarını istedi. Rusya Ulaşım Bakan Yardımcısı Valeri Okulov da, "Şu an yolcu taşımacılığında en yoğun günleri yaşıyoruz. Türkiye'ye yolcu göndermek için charter seferlerinde değişiklik yapmak için çalışıyoruz" dedi. Bazı Rus havayolu şirketlerinin de Yunanistan ve Kıbrıs'a olan seferleri yolcu azlığından iptal edip, bu uçakları Türkiye'ye yönlendirmeye çalıştığı öğrenildi.

İLK UÇUŞ YARIN

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Rusya'dan Türkiye'ye yönelik charter uçuşların yarın başlayacağını kaydetti. Yapılan duyuruda, "Rusya'dan Türkiye'ye 7 Temmuz'da başlayacak 17 uçuşluk charter başvurusu Genel Müdürlüğümüzce onaylanmıştır" ifadesi kullanıldı. Rusya ile yaşanan uçak krizi neden

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.