Rüştü Reçber: ''Galatasaray Muslera'yı...''

Rüştü Reçber: ''Galatasaray Muslera'yı...''

A Milli futbol takımı, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın unutulmaz kalecisi Rüştü Reçber TRT Spor'da yayınlanan Futbol Keyfi programına konuk oldu.

Türk futbolunun unutulmaz kalecisi Rüştü Reçber TRT Spor'da yayınlanan Futbol Keyfi programına konuk oldu.

''Çok büyük bir dezavantajdayız''

A Milli Futbol takımının 2014 Dünya Kupası'na katılma şansını değerlendiren Rüştü Reçber "Çok büyük bir dezavantajdayız. Ama futbolda imkansız yoktur. Sistemi olan ülkelerin bu tarz organizasyonlarda başarısız olması çok nadirdir" diye konuştu.

''Rijkaard ile ilk görüştüğümde bana 'seni oynatmayacağım'' dedi"

Barcelona'ya gittiğinde yaşadığı problemleri dile getiren Reçber "Barcelona'da Rijkaard ile ilk görüştüğümde bana seni oynatmayacağım dedi. Barcelona'ya ilk gittiğimde performansımla alakası olmayan sıkıntılar yaşadım. Rijkaard Türkiye'ye geldiğinde kendisiyle hiç görüşmedim. Barcelona'da yedek kaldığım dönemlerde Avrupa'dan teklif aldım. Kinci bir insan değilim ama yapılan haksızlıklara tepki veririm.Avrupalı bir kalecinin İspanya'da tutunma şansı çok zordur. Antrenörle oyuncu ilişkisini evliliğe benzetiyorum. Benim için Barcelona'nın yeri çok ayrı. Çünkü profesyonelliği anladığım yerdi" ifadelerini kullandı.

''İlerleyen dönemlerde Milli takımda kaleci sorunu olmaz''

Genç Türk kalecilere daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyleyen Rüştü Reçber "İlerleyen dönemlerde Milli takımda kaleci sorunu olmaz. Ertuğrul Taşkıran iyi kaleci. Zamanla daha tecrübeli olacak. Cenk Gönen McGregor'dan daha yetenekli. Volkan'ın da bir sıkıntısı var. Bunu çözecek olan bellidir. Ya Teknik Direktörü ya da Yönetim çözer" dedi.

''Fenerbahçe'de sadece şahıslarla problem yaşadım"

Fenerbahçe'den ayrılışı ile ilgili de konuşan Reçber " Maddi nedenlerden dolayı Fenerbahçe'den ayrılmadım. Benim hiç bir zaman parayla işim olmadı. Hatta feda denilen durum Fenerbahçe'de başıma geldi. Eğer Fenerbahçe'de kalsaydım 1 yıl sonra futbolu bıraktırıldım. Fenerbahçe'de sadece şahıslarla problem yaşadım" diye konuştu.

"Sporu sporun içinden gelenlerin yönetmesi lazım"

Türk futbolunun iyi yönetilmediğini de belirten Rüştü Reçber "Temel problem futbolu yöneten insanların bu işi iyi bilmemeleri. Türk futbolunun şu anki yönetim şeklini doğru bulmuyorum. En büyük güvencem Sayın Başbakanımızın söylediği "Sporu sporun içinden gelenlerin yönetmesi lazım" sözü" ifadelerini kullandı.

''Galatasaray'ın hedefleri varsa Muslera'yı bırakmamalı"

Galatasaray'ın Uruguay'lı file bekçisi Fernando Muslera ile ilgili de düşüncelerini belirten Rüştü Reçber "Muslera Galatasaray'a çok şey kattı. Galatasaray'ın çok büyük hedefleri varsa Muslera'yı bırakmamalı" dedi.

''Jübile maçımın Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanmasını isterim"

Jübile yapıp yapmayacağına iliskin de konuşan Reçber " Jübile yapmak isterim. Jübilemden doğacak olan gelirleri bir ya da birkaç hayır kurumuna bağışlamayı düşünüyorum. Jübile maçımın Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanmasını isterim" diye konuştu.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.