Rüşvet almayan Türk hakeme ödül

Rüşvet almayan Türk hakeme ödül

Yönettiği üçüncü maçında rüşvetle tanışan 14 yaşındaki hakem Ergin Şenocak, sergilediği düzgün davranış karşısında Berlin Türk Spor Merkezi tarafından ödüle layık görüldü.

 

Almanya’nın başkenti Berlin’de hakemliğeyeni başlayan Berlin Bezirksliga D Gençler Ligi'orta hakemi Ergin Şenocak’ın yönettiği maçın devre arasında yapılan rüşvet teklifini reddetmesi spor camiasında takdirle karşılandı. Berlin Türk Spor Merkezi (TSM), dürüst davranışından dolayı 14 yaşındaki genç Türk hakemine ödül verileceğini açıkladı. TSM Başkanı Burak Işıkdağlıoğlu, rüşvet olayını Berlin Futbol Federasyonu’na bildirdiklerini söyledi.

Bir ay önce hakemliğe başlayan Şenocak'ın hakemliğini yaptığı üçüncü maçında rüşvet olayı ile karşı karşıya kalması genç hakemi derinden üzdü. Eintracht Südring ile BSC Rehberge arasında oynanan ve ilk yarısı 1-1 sona eren maçın devre arasında hakem odasına gelen ev sahibi ekibin antrenörü ve malzemecisi, genç Türk hakeme futbolcuların ailelerinden topladığı yaklaşık 50 Euro’yu vermek istedi. Kendinse rüşvet teklif edilen ve o an ne yapacağını şaşıran genç Türk hakemi Ergin Şenocak olayı şöyle anlattı:

“Son derece centilmence geçen maçın ilk yarısı 1-1 sona ermişti. Devre arasıdinlenmek için gittiğim hakem odasına Eintracht Südring’in antrenörü veyardımcısı, BSC Rehberge’yi yenmek istediklerini söyleyip bana karşılaşmayı izlemeye gelen futbolcu ailelerinden topladıkları yaklaşık 50 Euro’yu vermek istediler. Önce çok şaşırdım. Kendime gelince de reddedip dışarı çıkmalarını istedim. Henüz üçüncü maçımda böyle bir olayla karşılaşmam beni çok üzdü. Hemen hakemlik eğitimi aldığım ve futbol oynadığım Berliner AK’deki antrenörümü arayıp yardım istedim.”

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Berlin Türk Spor Merkezi (TSM) Başkanı Burak Işıkdağlıoğlu ise genç Türk hakemi bu dürüst davranışından dolayı kutladığını söyledi. Bu davranışıyla gençlere örnek olduğunu belirten Işıkdağlıoğlu, “Gelecek vaat eden genç Türk hakemlerimizden Ergin Şenocak’a bu dürüst davranışından dolayı Türk Spor Merkezi olarak ödül vereceğiz. Bu davranışıyla gençlerimize iyi bir örnek teşkil etti. Kendisini kutluyorum. Ayrıca bu rüşvet olayını Berlin Futbol Federasyonu’na bildirdik ve gereken cezanın verilmesini istedik. Olayın takipçisi olacağız.” diye konuştu.

Ergin Şenocak’ın antrenörü Bahattin Yavuz’da olayı öğrenir öğrenmez genç Türk hakemin yanına gittiğini, rüşvet teklifi yapan antrenör ve malzemecinin yaptıklarından dolayı pişman olduklarını ve kendilerinden özür dilediklerini ifade etti.

CİHAN

Etiketler :