Halk kıyamet teorileri üretmeye başladı

Halk kıyamet teorileri üretmeye başladı

Rusya’nın başkenti Moskova’da ikindi üzeri görülen yeşil bulutlar sanal dünyada spekülasyonlara neden oldu. Kimileri Çernobil faciasının yıl dönümünde kimyasal bir felaketle karşı karşıya olunduğunu iddia ederken, kimileri de kıyamet teorileri üretmeye ba

Söylentilerin artması üzerine harekete geçen Rusya Acil Durum Bakanlığı halkı sükunete davet etti ve bulutlarda oluşan renklerin ağaçlardan oluşan polenlerin rüzgarla taşınmasından kaynaklandığını açıkladı.

Ancak bazı vatandaşlar resmi açıklamalara rağmen ikna olmadı. Twitter’dan yazan Moskovalılar, “Moskova’da okullar patlama nedeni ile kapatıldı. Öğrenciler evlerine gönderildi”, “Moskova’nın güneyinde gökyüzü tamamı ile yeşile döndü” ya da “Kaluga kimyasal fabrikası patladı” gibi yüzlerce söylentiyi paylaştı.

Bazılarına göre ise resmi makamlar halktan bilgileri gizliyor. Popüler bir bloggera göre, “Polen açıklaması sadece bir aldatmaca. Bu bir Apocalypse (vahiy) başlangıcı.”

Şiddetli rüzgar nedeni ile bir kısım reklam panolarının devrildiği, araçlara zarar verdiği, bazı evlerin de camlarının kırıldığı gelen bilgiler arasında.

Biyologlara göre, Moskova’da çok sayıda bulunan Huş ağaçları polenlerini dünden itibaren yaymaya başladı. Biyolog Vladimir Muraşov, bu polenlerin dört hafta kadar gökyüzünde kalabildiğini söyledi. Moskova’nın aniden 20 derecenin üzerinde ısınması da anormal bulutların oluşmasına katkı sağladı. Astım ve alerjisi olanların dışında sağlık açısından polenlerin herhangi bir zararı bulunmuyor.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.