Rusya: Hamassız Barış Olmaz

Rusya: Hamassız Barış Olmaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan İsrail'i kızdıracak,Filistin'i sevindirecek açıklama:

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün Moskova’da yaptığı yıllık basın toplantısında, İsrail'i kızdıracak açıklamalarda bulundu. Derin Yahudi lobisine rağmen, cesur açıklamalarda bulunan Lavrov, Rus siyasi iradesinin Hamas dahil Ortadoğu’daki bütün taraflarla ilişki kurup bu ilişkiyi geliştirmekten yana olduğunu söyledi.

-İSRAİL'İN KARARI YETERSİZ-

“İşgal altındaki topraklarda yapılan yerleşim birimleri iki taraf arasındaki barışın önünde duran en büyük engellerden biridir" tespitinde bulunan Lavrov, "  Başbakan Benyamin Netanyahu’nun yerleşim birimlerini dondurma kararı doğru ama yetersiz bir karardır" dedi.

Filistin içi bölünmeyi sonlandırmak için Mısır’ın ortaya koyduğu çabaları desteklediklerini belirten Lavrov, bölgede bir barışın sağlanmasının ilgili tarafların uzlaşmasıyla sağlanabileceğini ifade etti.

-RUSYA DİRENİŞİ KIRDI-

Avrupa’yı Hamas ile ilişki kurmamaya ikna eden ve bunda başarılı olan ABD ile Siyonist işgal varlığı Rusya’yı ikna edemedi. Amerika’nın ve Siyonistlerin bütün baskılarına rağmen Rusya Dışişleri Bakanlığı, İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ile diyalogunu sürdürüyor. Rusya, İslamî Direniş Hareketi olmadan bölgede kalıcı bir barışın sağlanamayacağına inanıyor ve bunu açıkça seslendiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :