Erdoğan'ın Mektubuna Yorum

Erdoğan'ın Mektubuna Yorum

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin iki ülke ilişkilerinin onarılması adına doğru ve ciddi bir adım attığını söyledi.

Rusya'dan Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi adına atılan adımlara bir yorum daha geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin iki ülke ilişkilerinin onarılması adına doğru ve ciddi bir adım attığını söyledi.

ERDOĞAN PUTİN'E MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Vladmir Putin'e mektup göndererek uçak düşürülmesi olayıyla ilgili üzüntülerini dile getirmişti.

"GEÇ OLMASI HİÇ OLMAMASINDAN İYİDİR"

Öte yandan Rus parlamentosunun üst kanadı olan Federasyon Konseyi'nin Başkanı Valentina Matviyenko, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği mektubun Ankara-Moskova ilişkilerinin düzelmesi için temel oluşturabileceğini belirtti.

DHA'nın haberine göre, Matviyenko, "Özür gecikmiş olsa da bildiğiniz gibi geç olması hiç olmamasından iyidir. Bu zaman içerisinde karşılıklı ilişkilerimiz bazı negatif süreçten geçti, eski güven anlayışı kaybedildi. Yine de bu mektup Rusya ve Türkiye'nin bağlarının düzelmesi için temel oluşturabilir" ifadesini kullandı.

RUS DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği mektubu yorumlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova da, Türkiye'nin "doğru yönde ciddi bir adım attığını" belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.