Rusya Türkiye'den özür diledi

Rusya Türkiye'den özür diledi

3 Ekim'den bu yana sınırlarımızı defalarca ihlal eden Rusya, Ankara'nın kararlı tutumu sonrası geri adım attı.

Krizin yaşandığı günlerde Genelkurmay'dan bir heyeti 'bilgilendirmek üzere' Moskova'ya davet eden Rusya, Türkiye'nin bunu kabul etmeyişi sonrası görevledirdiği bir askeri heyeti Ankara'ya gönderdi. Rusya Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tümgeneral Dronov başkanlığındaki askeri heyet, Genelkurmay Başkanlığı'nı ziyaret ederek Türkiye'den defalarca özür diledi.

"BİRKAÇ KEZ ÖZÜR DİLEDİLER"

Ankara'da basın mensuplarıyla konuya ilişkin detayları açıklayan Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, “Ruslar birkaç kez özür dilediler, istemeden olduğunu söylediler. Bir daha olmaması için tedbirler aldıklarını söylediler. Bir çalışma grubu kurulmadı aramızda" dedi.

TÜRKİYE SINIRINDA HAREKAT CİDDİ BİR DURUM

Sinirlioğlu, hava harekatının Türkiye sınırı yakında yapılmaması için Rus meslektaşı Lavrov'u New York'ta uyardığını ve "Türkiye sınırında yapılacak harekat, 'kazalara' sebebiyet verecek kadar ciddi bir durumdur" dediğini aktardı. “Siz Suriye'yi bölmek mi istiyorsunuz?" sorusuna, “Böyle bir niyetimiz yok" yanıtını veren Rus tarafının Suriye'de Beşşar Esad'ın yüzde 14'lük 'butik devlet' sınırlarını tahkim edecek tarzda bombalamalar yaptığını söyleyen Sinirlioğlu, “Harekatın IŞİD ile hiçbir alakası yok. Ruslar daha çok Esad'ın kontrol ettiği Suriye'nin yüzde 14'lük alanın dış sınırlarında harekat düzenliyorlar. Bu, Suriye'nin bütünlüğünü sağlamaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.