Rusya ve Arap Birliği'nden Suriye anlaşması

Rusya ve Arap Birliği'nden Suriye anlaşması

Rusya ve Arap Birliği, Suriye'ye askeri müdahale etmeme konusunda uzlaştıklarını açıkladılar.

Rusya ve Arap ülkeleri, Suriye'de şiddetin sona erdirilmesi ve bu durumun tarafsız gözlemciler tarafından kontrol edilmesi konusunda anlaştı.

KOFİ ANNAN'A DESTEK

Taraflar, Suriye'ye dış müdahaleye karşı çıkarken; insani yardımların ulaştırılması ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'a destek konusunda da uzlaşmaya vardı.

Beş maddelik uzlaşma, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Katar Başbakanı Şeyh Hamad bin Casim el Sani tarafından açıklandı. Lavrov, Arap Birliğ'nin Suriye gündemiyle Kahire'de düzenlediği dışişleri bakanları toplantısına katılmıştı.

ESED: ÇÖZÜMDEN YANAYIZ

Bu arada BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'la görüşen Esed, ülkedeki krize çözüm bulmak için her türlü dürüst çabaya açık olduklarını ifade etti.

Resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre Annan, Suriye halkının iradesinin hakim kılınması ve ülkede istikrarın sağlanması yolundaki siyasi süreç için diplomatik diyalog konusunda Syriye hükümetiyle çalışmak istediğini söyledi.

Beşşar Esed ise bölge ülkeleri ve diğer yabancı ülkelerin Suriye'de gerçekten olanları değil de hayali bir fotoğrafı ortaya koyduğunu öne sürdü. Esed, alanda gerçekten neler olduğunun incelenmesinden sonra çözüm için gösterilecek ciddi çabalara açık olduğunu ifade etti.

Eli silahlı teröristlerin sivilleri ve askerleri öldürüp, kamunun ve özel kişilerin mal ve mülküne zarar verdiğini söyleyen Esed, kaosu yaymak için uğraşan teröristler var oldukça siyasi diyalogun başarılı olamayacağını söyledi.

Görüşmeye Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Cumhurbaşkanı Basın Danışmanı Buseyna Şaban ile diğer Suriyeli yetkililer de katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.