Rüyaları şeytandan korumak için...

Rüyaları şeytandan korumak için...

Sırlarla dolu olan rüyalar alemi, insanlık tarihi boyunca hep merak uyandırdı.

'Gece gördüğüm rüya ertesi gün gerçek çıktı' sözünü çevremizden sıklıkla duyarız. Bir de anlamını kavrayamadıklarımız var. Peki rüyalarımızı herkese anlatmak doğru mu, Rüyamızı anlatırken neye dikkat etmeliyiz, Şeytanlar rüyaları ele geçirebilir mi, korkunç bir rüya gördüğümüzde ne yapmalıyız?

Samanyolu Haber Televizyonu'nda, Mahir Etyemez 'in sunduğu Merhaba Haftasonu programına katılan İlahiyatçı Mehmet Taşkıran rüyalarla ilgili merak edilen soruları cevapladı.

Rüyaların hikmet sahibi, rüyadan anlayan, sır saklamasını bilen, kalbi temiz kişilere anlatılması gerektiğini belirten Taşkıran, bazen bazı rüyaların anlatılmamasının daha hayırlı olduğunu belirtti.

Taşkıran, 'Şeytanlar rüyaları ele geçirebilir mi' sorusuna ise; "Şeytanlar rüyaları ele geçiremez ancak rüyaya müdahale edebilir. Besmelesiz yenilen yemeklerden, gereğinden fazla tüketilen yemeklerden ve stresten şeytan istifade eder." şeklinde cevap verdi.

Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in "Şeytanın size açılan yollarını, pencerelerini Allah'ı çok zikrederek kapatın. Şeytan damarlarınızda dolaşabilir, kalbinize dahi girebilir" sözünü hatırlatan Taşkıran, korkunç rüya görünce abdest almak, Peygamber Efendimiz (S.A.V)'e Salat-u Selam getirmek, Allah'a hamd etmek yani sığınmak gerektiğini belirterek başka da bir şeye gerek olmadığını söyledi.


 

SAMANYOLUHABER.COM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.