S.Arabistan 24 Okul Yapacak

S.Arabistan 24 Okul Yapacak

Suudi Arabistan, 8 Mart'ta Elazığ'da meydana gelen deprem felaketinin vurduğu bölgeye destek verme kararı aldı. Okul desteği, Suudi Arabistan ve Türkiye arasında artan ilişkilerin bir yansıması olarak görülüyor.

 

Suudi Kalkınma Fonu (SFD), Elazığ'da 25 adet okul inşa edeceğini duyurdu. SFD'den yapılan açıklamada "Suudi Krallığı tarafından yapılacak okullar için zararı ve okul yapılacak yerleri belirleme işlemlerinin sürdüğü" aktarıldı. Okul desteği, Suudi Arabistan ve Türkiye arasında artan ilişkilerin bir yansıması olarak görülüyor.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı İbrahim el Assaf geçtiğimiz ay, deprem felaketinin ardından krallığın Türkiye'nin yanında olduğunu göstermek için burayı ziyaret etmişti. İki ülke arasında şu ana kadar imzalanmış çok sayıda proje bulunuyor. Bunlardan biri de Kral Suud Üniversitesi ve Kral Faysal Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nin imzaladıkları işbirliği anlaşması. Cidde'deki Kral Abdülaziz Üniversitesi de Yıldız Teknik Üniversitesi ile işbirliği yapma kararı almıştı.

ZAMAN

Etiketler :