S400 nedir ve neden bu kadar önemlidir, s400 menzili ne kadar

S400 nedir ve neden bu kadar önemlidir, s400 menzili ne kadar

Ortalama 400 kilometrelik menzile sahip olan S-400 füze savunma sistemidir. Karadan havaya ateşlenebilir ve düşman uçaklarının vurularak düşürülmesinde aktif olarak kullanılır.

S-400'ün silahının kullandığı füzeler kısa, orta ve uzun menzillerde aynı anda kullanılabilen değişik füzelere sahiptir. S-400 sistemlerini kendisini benzerlerinden ayıran en önemli özelliği, uzun menzilli olmasıdır.

S-400 HSS'nin 9IN6E radar menzili 600 km, 40N6 füze azami menzil 400 km irtifa 30 km'dir.

S-400 nedir, özellikleri nelerdir, neden bu kadar önemlidir ?

Son günlerde Televizyon ve basından takip ettiğimiz Türkiye ve Rusya arasındaki anlaşmanın ardından S-400 füzeleri gündemin en çok merak edilen konularından biri haline geldi. 

S-400 füze sisteminde komuta merkezi aynı anda 6 bataryaya komut verebiliyor ve her batarya 12 fırlatma aracına komuta eden bir 96L6 radara sahip. Bu radarlar hayalet uçak olarak tabir edilen hedefleri izleme ve bu hedeflere kilitlenme yeteneğine sahiptir.

S-400 en bilinen özelliği S-300'e daha fazla hedefi aynı anda takip edebiliyor. Ayrıca S-400 gelişmiş elektronik karşı tedbirlere sahiptir.

S-400'de kullanılan radarlar hayalet uçak olarak tabir ettiğimiz hedefleri dahi takip edebilme yeteneğine sahiptir. S-400 füzeleri için şu ana kadar pek çok devlet ilgi göstermiş fakat yabancı bir ülkeye satış gerçekleşmemiştir.

Şu anda elinde S-400 füze savunma sistemi olan NATO üyesi bulunmuyor. Sadece Yunanistan'ın elinde bir önceki versiyonu olan yine Rus yapımı S-300 füzeleri var. Yunanistan, bu füzeleri NATO üyesi olmayan Güney Kıbrıs'tan satın almıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.