Saadet bölünüyor, Erbakan sahaya iniyor!

Saadet bölünüyor, Erbakan sahaya iniyor!

Kurtulmuş'un yeni parti sinyali, il ve belediye başkanları ile MYK üyelerinden büyük destek gördü ve SP'deki büyük çatlağın da habercisi oldu. Kongre sonrasını kapılar ardından yöneten Erbakan Hoca da sahaya iniyor

11 Temmuz'daki Olağanüstü Kongreden sonra yaşanan gelişmelere Saadet Partisi'ni bölünmenin eşiğine getirdi. Erbakan Hoca kanadının mahkeme kararıyla partiye kayyum atatması Genel Başkan Numun Kurtulmuş ve ekibini yol ayrımıma getirdi.

Kayyum kararından sonra il ve belediye başkanları ile MYK üyeleri ile istişare eden, büyük oranda da destek gören Numan Kurtulmuş yeni parti sinyallerini verdi.

Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi teşkilatının yönetim kademesinin büyük oranda desteğini alması yeni parti kararıyla birlikte istifa rüzgarını da getirecek gibi görünüyor.

Kongre sonrasında yaşananları kapalı kapılar ardında izleyen ve kurmaylarını yönlendiren Necmettin Erbakan da sahaya inerek derin çatlağı önlemek için istişare toplantıları yapacak.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın, 3 Ekim Pazar günü Başkent Ankara’da çok geniş tabanlı bir istişare gerçekleştireceği "Olağanüstü Büyük Kongre Hazırlık ve İstişare Toplantısı”na kongrede uy kullanacak bütün delegelerin tamamını davet ettiği öğrenildi.

Erbakan'ın toplantıda camiayı yakından ilgilendiren gelişmeleri değerlendireceği ve katılımcıların görüş ve tekliflerini de alacağı belirtildi.

Necmettin Erbakan adına yapılan basın açıklamasında istişare toplantısında "sadece davet edilenlerin" katılabileceği şeklindeki ayrtıntı da dikkat çekti. Bu ifade, Necmettin Erbakan'ın Numan Kurtulmuş'a açıkca destek veren MYK Üyeleri, il ve belediye başkanlarıyla istişare etmeyeceği şeklinde yorumlandı.

Haber7.com

Etiketler :