Saadet Ağrı'da BDP'ye mi çalışıyor ?

Saadet Ağrı'da BDP'ye mi çalışıyor ?

Ağrı'lı Ak Partili seçmen, Saadet Partili adaya tepkili...

30 Mart yerel seçimlerinde BDP ve Ak Parti arasında nefes kesen bir mucadeleye sahne olan ancak partilerin karşılıklı YSK'ya itiraz başvuruları sonucu İptal edilen ve 1 Haziran’da yenilenecek olan Ağrı Belediye Başkanlığı seçimlerine günler kala sosyal medya, şok bir iddia ile çalkalanıyor.

Twitter ve facebook uzerinden Ağrı'lı Ak Parti'li seçmenler, 1 Haziranda gerçeklecek olan seçimlere gunler kala Saadet Partisi Ağrı Belediye başkan adayı Fatih Aydın hakkında; BDP tarafından Ak Partiye karşı finanse edildiği ve bu şekilde Ak Partili muhafazakar seçmenin oylarına göz dikildiğini gundeme getirdiler.

Yoğun ve dikkat çekici seçim çalışmasıyla dikkat çeken Saadet Partisi adayı Fatih Aydın'ın, tüm seçim masrafları BDP tarafından finanse edildiği iddiaları uzun suredir Ağrı seçim kulislerinde konuşulmasına rağmen henuz Fatih Aydın ve BDP kanadından iddialarla ilgili herhangi bir yalanlama gelmemesi ise iddialara güçlük kazandırıyor.

Saadet Partisi, 30 Mart seçimlerine kısa süre kala rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Ağrı eski Belediye Başkan Adayı Süleyman Erim'in rahatsızlığının devam etmesi nedeniyle Ağrı'da adayını değiştirerek, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Aydın'ı aday olarak göstermişti.

30 Mart secim gunu Ağrı İl Seçim Kurulu Ak Parti ve BDP'nin karşılıklı itirazları sonucu, Ağrı'da Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı "yerel seçimlerin iptali" kararını kabul etmiş ve yerel seçimlerin 1 Haziran'da yeniden yapılacağını kararlaştırılmıştı.

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.