SP, SÜRPRİZ İSİMLERİ ADAY GÖSTERECEK Mİ?

SP, SÜRPRİZ İSİMLERİ ADAY GÖSTERECEK Mİ?

Ankara siyaset kulisleri,BBP ve diğer küçük partileri kendi çatısı altında toplamayı hedefleyen Saadet Partisi'nin aday göstermesi beklenen sürpriz isimleri konuşuyor.

Büyük Birlik Partisi (BBP) ve diğer küçük partileri kendi çatısı altında toplayarak seçime girmek isteyen Saadet Partisi, kamuoyunda popüler olan bazı gazeteci,yazar ve eski siyasetçileri aday göstererek farkındalık oluşturmayı hedeflediği söyleniyor.

Ankara siyaset kulislerine göre Saadet Partisi'nin, bu dönem HDP'den aday gösterilmemesi beklenen Altan Tan ve gazeteciler; Nureddin Şirin,Levent Gültekin ve Kenan Çamurcu gibi isimlere teklif götürdüğü iddia ediliyor.

Sürpriz isilerin, Saadet Partisi'nin tekifine ne cevap verdikleri sır gibi saklanırken bazı isimlerin ise ; Saadet Partisi'nin BBP dışında diğer küçük partileride kendi çatısı altında ikna etmesi ve toplumsal bir mutabakat desteğinin arksına alması şartıyla teklifi değerlendireceklerini ifade ettikleri söyleniyor.

BBP İKİ İSMİ İKNA ETTİ

Öte yandan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, bu birlikteliğe 'katılırım' dediğini aktardı. BBP Genel Başkan Yardımcısı ayrıca BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, DSP-MHP-ANAP koalisyonunda İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Sadettin Tantan'a da teklif götürdüğünü ve 'olur' cevabını aldığını söyledi. 
Çayır, bu ikim isim dışında daha isimler olduğunu vurguladı.

Partilerin, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'ya en geç 7 Nisan (yarın) saat 17:00'a kadar aday isimlerini bildirmesi gerekiyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.