SP'den 'İtibar' Tepkisi

SP'den 'İtibar' Tepkisi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ziyattin Tokar, yazılı bir açıklama yaparak, İslam coğrafyasının içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, hükümetin dış politikasını eleştirdi.

“Müslümanların evrensel birlikteliğine ve çıkarlarına sahip çıkılmalıdır” ifadesini kullanan Tokar, “Maddi kayıplar ölçülebilir, ancak mukaddesatımıza ve maneviyatımıza yapılan tahribatlar ölçülemez, izleri tarihler boyunca sürer. Bu önemli konuda İslam coğrafyasında, önemli yeri olan ülkemizin, gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Müslümanların itibarı korunmalıdır” dedi.

Tokar, yazılı bir açıklama yaparak, İslam coğrafyasının içinde bulunduğu duruma dikkat çekti. İslam coğrafyasının mübarek Ramazan ayında acı, kardeş kavgaları ve kan gölüne çevrildiğini söyleyen Tokar, “Maalesef Türkiye ortaya atılan suni gündemlerle uğraşırken, İslam karşıtı taşeron güçler, Batı’nın desteğiyle Müslüman kıyımına hız vermişlerdir” ifadesini kullandı.

IŞİD HEZEYANINA TEPKİ

Siyonist İsrail’in bahaneler çıkarak, mübarek Ramazan ayında Gazze’yi tekrar bombalamaya başladığını kaydeden Tokar, “Uygur Türklerine, Çinliler oruç yasağı getirmiş, zulmünü artırarak devam etmektedir. Bütün bunların vahametinin yanında, Irak’ta katliama devam etmekte olan IŞİD terör örgütü, Müslüman kanı içmeye doymamakta. İslam’ın mukaddeslerini tahrip etmektedir. IŞİD Grup üyelerinden ‘Ebu Turab el Mukaddesi’ adlı terörist, twitter hesabından yayınladığı bildiride, Mekke’de bulunan Allah’ın evini tahrip etmek, tehdidinde bulunarak, ‘Allah’ın izniyle Şeyhimiz el-Bağdadi önderliğinde, Mekke’de taşlara ibadet edenleri öldürecek ve Allah’ın yerine ibadet edilen Kabe’yi de yıkacağız’ hezeyanında bulunmuştur” diyerek, İslam coğrafyasının içinde bulunduğu son durumu aktardı.

“MANEVİYATA YAPILAN TAHRİBAT ÖLÇÜLEMEZ”

“Hangi amaca hizmet ettiği, bölücülükten ve soykırımdan başka bir şey üretmeyen bu terör örgütü, tarihin derinliklerinde yerini alacaktır” diyen Tokar şunları kaydetti: “Sözde komşularla, sıfır sorun politikasıyla hareket eden hükümet ve Dış İşleri Bakanlığı sessizliğini korumaktadır. Kişisel çıkarlar bir tarafa bırakılarak, Müslümanların evrensel birlikteliğine ve çıkarlarına sahip çıkılmalıdır. Maddi kayıplar ölçülebilir, ancak mukaddesatımıza ve maneviyatımıza yapılan tahribatlar ölçülemez, izleri tarihler boyunca sürer. Bu önemli konuda İslam coğrafyasında, önemli yeri olan ülkemizin, gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Müslümanların itibarı korunmalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.