Erbakan ve Rabbani’nin İzindeyiz

Erbakan ve Rabbani’nin İzindeyiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon’u makamında kabul etti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon’u makamında kabul etti. Kamalak, konuşmasında her iki ülkenin ilişkilerine değinerek, bütün Müslümanların kardeş olduğunu söyledi. Erbakan ve Rabbani’nin çizdiği yolda ilerleyeceklerini söyleyen Kamalak, “Uzak olmayan bir tarihte inşallah İslam Birliği’ni kuracağız” dedi.

Milli Görüş’ün Merhum Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Afganistan Eski Cumhurbaşkanı Burhaneddin Rabbani’nin çizdiği yolda ilerleyeceklerini ve onların ilk adımlarını attığı İslam Birliği’nin kurulmasının çok yakın olduğunu söyleyen Kamalak, “İslam Birliği tesis edilmediği için Rabbani şehit edilmiştir. İnşallah 60 İslam ülkesi bir araya gelerek bir zincirin halkalarını oluşturacağı günler pek yakındır. Kardeşlik hukuku gereği küresel emperyalizme karşı bir güç birliği oluşturacağız” dedi.

Afganistan’ın Ankara Büyükelçisi Amanullah Jayhoon ise Milli Görüş hareketinin Afganistan için büyük bir önemi olduğunu söyleyerek, Erbakan ve Rabbani’nin uzun yıllar süren dostluğunu hatırlattı. 21-22 Eylül tarihleri arasında Kabil’de düzenlenecek olan Afganistan’ın barışı konulu konferansa Kamalak’ı davet eden Büyükelçi, İslam ülkelerinin bu konuda daha da aktif bir şekilde rol alması gerektiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.