Saadet’ten RTÜK ve TRT’ye suç duyurusu…

Saadet’ten RTÜK ve TRT’ye suç duyurusu…

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya TRT ve RTÜK hakkında kamu davası açılması istemiyle suç duyurusunda bulundu.

Saadet Partisi, TCK’nın 257’inci maddesi gereğince TRT ve RTÜK hakkında ‘tarafsızlık’ ve ‘fırsat eşitliği’ ilkelerini açıkça ihlal etmeleri nedeniyle haklarında kamu davası açılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyusunda bulundu.

 

 

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, fırsat eşitliğine aykırı ve taraflı bir tutum izledikleri gerekçesiyle TRT ve RTÜK hakkında Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. RTÜK ve TRT hakkında ‘sadece iktidar partisinin propagandasını yapmaktan ve seçimlerin temel ilkelerinden olan tarafsızlık ve eşitlik ilkelerini ihlal etmekten’ dolayı Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunan Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Ankara Adalet Sarayı girişinde basın açıklaması yaptı. TRT’nin programlarının Anayasaya, kanunlara ve YSK kararlarına açıkça aykırılık teşkil ettiğine dikkat çeken Çetinkaya, “TRT bir kamu kurumu olup, sorumluların da kamu görevlisi olması nedeniyle kanunlara görevi kötüye kullanma suçu da oluşmuştur. TRT seçime yönelik yaptığı programlarda, ağırlıklı iktidar partisine yer vermektedir. Bu uygulama da TRT’nin tarafsızlık ilkesinden uzak, bazı partilere taraf olduğu görüntüsü vermektedir” dedi.

 

 

YÜZDE 89.5 İLE AKP BAŞI ÇEKİYOR

 

RTÜK’ün TRT Haber kanalıyla ilgili şikâyetlerin artması üzerine, 22.02.2014 ile 02.03.2014 tarihlerini kapsayan bir inceleme raporunu YSK’ya gönderdiğini bildiren Çetinkaya, “YSK da TRT Haber kanalına uyarı cezası vermişti. Söz konusu rapor incelendiğinde, AKP’ye yüzde 89,5, CHP’ye yüzde 4,9, MHP’ye yüzde 5,2 ve BDP’ye ise 0,2 yer verdikleri görülüyor. Diğer partilere ise hiç yer vermedikleri görülmüştür. Bu raporda,  Anayasanın eşitlik ilkesine, kanunlara ve YSK’nın genelgesine aykırılık olduğu görülmektedir. Hatta TRT’nin yayınlarından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bile aday tanıtım toplantılarının canlı olarak verilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek rahatsızlığını belirtmiştir. TRT bilinçli bir şekilde programlarında Saadet Partisi’ne yer vermemekte yok saymaktadır. Saadet Partimiz ülke genelindeki teşkilatlanma oranı en yüksek iki partiden biridir. Ve yine Saadet Partimiz 30 Mart yerel seçimlerine, ülke genelinde yüzde 98,1 ile en yüksek oranda katılan ikinci partidir” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

RTÜK, YSK’NIN DİLEKÇESİNE 10 GÜNDÜR CEVAP VERMİYOR

 

Hem TRT hem de RTÜK hakkında TCK’nın 257’inci maddesi uyarınca kamu davası açılması istemiyle suç duyusunda bulunduklarını belirten Çetinkaya şunları kaydetti: “Seçim takviminin başladığı 1 Ocak 2014 tarihinden 8 Mart 2014 tarihine kadar başta TRT olmak üzere ulusal medyada Saadet Partisi’ne ya hiç yer verilmediği ya da çok az yer verildiğini, ilgili yayın organları hakkında yasal işlem yapılması gerekçesiyle YSK’ya RTÜK hakkında şikayet dilekçesi yazdık. YSK 10 Mart 2014 tarihli kararı ile RTÜK’e yazı yazarak, bu tarihler arasında tüm ulusal kanallarda Saadet Partisi’ne yer verilip verilmediği, verildi ise ne kadar zaman dilimi olduğuna dair ivedilikle cevap verilmesi istemiyle yazı yazdı. Aradan 10 gün geçmesine rağmen RTÜK, YSK’nın yazısına cevap vermedi. RTÜK biliyor ki cevap vermesi sonrasında YSK bu medya organlarına ‘yaptırım’ uygulayacak. Biz de TRT ve RTÜK’ün ‘tarafsızlık ilkesi’ ile ‘fırsat eşitliği ilkesi’ni açıkça ihlal etmesi nedenleriyle TCK’nın 257’inci maddesi gereğince kamu davası açılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyusunda bulunduk.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.